facebook

Ветерана АТО знайшли повішеним на околиці Варшави

У селі Золотники Теребовлянського району на Тернопільщині поховали ветерана АТО 28-річного Мар’яна Малявського із позивним “Марік”.

Він помер у Польщі, де впродовж року перебував на заробітках. Чоловіка знайшли повішеним у лісосмузі на околиці Варшави. Перед цим він 3 дні не приходив на роботу, друзі забили на сполох. Поліції знадобилося лише кілька годин, щоб розшукати зниклого, пише “Нова тернопільська газета”

На опізнання тіла їздила мати чоловіка. Львівські волонтери, з якими Мар’ян дружив, допомагали з доправкою тіла додому. На похороні були присутні його побратими з усієї України.
Видання зазначає, що до війни Мар’ян працював рекламним менеджером. У 2015-2016- роках ніс службу на Донбасі у складі добровольчого медичного батальйону “Госпітальєри”. Зараз на війні його молодший брат Юрій.

“Мар’ян пройшов гарячі точки, повернувся. Близько року у нашому волонтерському центрі в Львові допомагав з відправкою медикаментів на Схід, проводив навчання. Водночас сам проходив адаптацію на мирній території, шукав роботу. У Львові було важко знайти роботу, тому подався за кордон. Був у Польщі близько року. Працював у готелі в Варшаві. Коли кілька днів він не прийшов на роботу, почали його пошуки. Поліція знайшла його на узбіччі в посадці неживим”, – розповіла волонтерка Олена Живко.

Версій причини смерті є кілька, слідство не надало остаточного висновку. Спочатку припускали, що Мар’яна могли вбити й інсценувати повішання, згодом почали схилятися до версії про суїцид.

Проводяться необхідні експертизи, які встановлять, чи були на тілі сліди насилля, зрештою, визначать точну дату смерті. Польські слідчі вилучили речі, які були біля Мар’яна.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...