facebook

Дітей не пускають до туалету, всюди розвісили замки: батьки дізналися про справжнє пeклo в українських школах і прозріли

Буквально нещодавно директор Департаменту освіти і науки Київської міської держадміністрації Олена Фіданян опублікувала на своїй сторінці в Facebook дві фотографії з підписом:

«Шкільний туалет, де все під замком. Коробка для туалетного паперу під замком, а паперу немає. Туалетний папір разом з миючими засобами надійно закрито в підсобці завгоспу. Закрити не змогли лише сморід».

При цьому Фіданян вказала, що цей замок дорослі вигадали самі від себе, так як дитина не додумається забрати цілий рулон туалетного паперу.

«Загалом школа чистенька, охайна, яскрава, цікаво оформлена, але туалет мене вразив: не помито і є відповідний запах, та тримач для туалетного паперу був на замку.

Директор почала пояснювати, що замочок для того, щоб не вкрали папір. Слухаю мовчки і дивлюся. Вона розуміє, що щось не так і розгублено питає: «А що, там паперу немає?», — розповіла чиновниця.

На думку Фіданян, покарання за відсутність елементарного комфорту в шкільних туалетах безглузде, тому що «коли отримують догану, проходить півроку-рік, догана знімається, а людина заспокоюється. Можна заїхати в заклад, а там все як і раніше».

«На одну установу на таку побутову дрібницю в рік ми витрачаємо від 50 до 100 000 гривень. Сьогодні наші розрахунки ґрунтуються на власному досвіді.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Якщо не вистачило цього року, то наступного обсяги, найбільш відповідного продукту збільшуємо. І ще одне, товар, який купується за бюджетні кошти, можуть бути придбані лише за тендерними процедурами.

А на тендері завжди перемагає найменша ціна з відповідною якістю», — уточнила директор Департаменту освіти і науки Київської міської держадміністрації.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...