facebook

В Україну завозили нелегальні та неперевірені ліки для онкохворих

Співробітники Служби безпеки України припинили протиправну діяльність угруповання, яке організувало контрабандне ввезення та нелегальний збут в Україні лікарських засобів сумнівної якості для онкохворих.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

“Оперативники спецслужби задокументували, що ділки налагодили постачання з країни-агресора великих партій незареєстрованих в Україні медичних препаратів для реалізації онкохворим у Києві, Дніпрі, Харкові, Хмельницькому та Вінниці”, — йдеться в повідомлення.

У СБУ пояснили, що товар, який надходив міжнародними поштовими відправленнями, “розповсюджувався” за сприяння лікарів регіональних онкологічних диспансерів.

Співробітники СБУ встановили, що фальсифіковані ліки також завозились з Туреччини та Індії. Перевезення препаратів здійснювалось із грубим порушенням умов зберігання, що призводило до втрати медикаментозного ефекту.

“За висновком профільних експертів ввезення та збут в Україні цих лікарських засобів сумнівної якості становив загрозу життю та здоров’ю громадян”, зазначили в СБУ.

Під час проведення санкціонованих слідчих дій у фігурантів справи у Вінницькій, Дніпропетровській, Київській та Хмельницькій областях правоохоронці вилучили сотні упаковок незареєстрованих в Україні контрабандних лікарських засобів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За фактом злочину розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 305 та ч. 2 ст. 321-1 Кримінального кодексу України. Слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності осіб, причетних до організації протиправного механізму, тривають.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...