facebook

”Прирівнюється до вбивці”: Комаровський різко висловився про вакцинацію

Лікар Євген Комаровський наполіг на необхідності вакцинації дітей від кору в Україні. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, навівши приклад, як з цією недугою борються в Ізраїлі.

 

 

“1 листопада в Ізраїлі померла від кору 1,5-річна дівчинка (це перший випадок смерті від кору за останні 15 років). Кілька фактів як інформація для роздумів: духовні лідери ультрарелігійних громад закликали всіх до вакцинації; один з рабинів — тлумач Галахи (зведення законів життя релігійної людини) у медичних питаннях — заявив: “Пройти вакцинацію — це заповідь, а той, хто не робить щеплення, створює небезпечну для життя ситуацію і прирівнюється до вбивці”, — написав він у Facebook.

Комаровський додав, що обов’язок прищепити дітей духовні лідери поклали на батьків, а деякі рабини заборонили неприщепленим відвідувати синагоги. Крім того, Міністерство охорони здоров’я зобов’язало всіх медиків пройти вакцинацію, а ті, хто відмовився, будуть усунуті зі своїх посад і переведені на ті, де їм не доведеться мати справу з пацієнтами.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Особам, які не пам’ятають (не знають) — щеплені вони чи ні (а це майже завжди репатріанти), — рекомендовано отримати щеплення у двох дозах. Наголошується, що немає ніякої небезпеки в отриманні додаткового щеплення, якщо є будь-які сумніви щодо того, чи було воно зроблене в минулому; Кнесет розглядається законопроект про санкції стосовно батьків, які відмовляються щепити своїх дітей”, — додав лікар.

Зі свого боку, як наголосив Комаровський, в Україні було 15 померлих від кору, понад 36 тисяч осіб захворіли.

“Духовні лідери і вакцинація? Бездуховні лідери і вакцинація? Батьки і євробляхи, батьки і марші/битви з пам’ятниками, батьки і футбол — це зрозуміло. Батьки і вакцинація? А законопроекти, пов’язані з охороною здоров’я, взагалі не розглядаються, оскільки в залі не вистачає депутатів. А ви часом не знаєте духовного пастиря (патріархат не має значення), який є фахівцем у тлумаченні медичних питань Біблії?”, — запитує він.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...