facebook

Міська рада обмежила користування поліетиленовими пакетами

Виконавчий комітет Львівської міської ради 9 листопада погодив обмеження використання поліетилену у торгових точках міста.

Власникам супермаркетів та магазинів рекомендуватимуть пропонувати покупцям паперові пакети, багаторазові торбини та іншу альтернативу поліетилену. Торгові мережі мають розробити програму лояльності до споживачів щодо заохочення використання багаторазових пакетів, повідомляє “Захід.нет”.

Заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко розповів, що це рішення передбачає поетапний перехід від поліетилену до більш екологічного пакування. Першим кроком буде добровільна, лояльна система пропонування різних видів пакувань у супермаркетах. Потім міська рада запропонує альтернативу використання не лише поліетиленових пакетів, але й інших шкідливих пакувань, наприклад, пінопласту.

“Ми визначимо все пакування, яке можна замінювати, і будемо пропонувати супермаркетам альтернативу. Це дасть поштовх різним громадським організаціям, які працюють сьогодні у Львові, пропонувати альтернативу. Ми зможемо запускати цілі виробництва таких речей”, – зазначив він.

Частина міських супермаркетів уже готова перейти від одноразових поліетиленових пакетів на більш екологічні. Після супермаркетів перехід від поліетилену пошириться на малі магазини та ринки.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...