facebook

Отримайте відповідь: чи є у вас алергія на цукор

Кожен з нас по своєму ставиться до сахару. Одні обожнюють солодкі продукти, тому що вони гарні на смак і роблять нас трохи щасливішими. Інші воліють триматися подалі від «білого вбивці».

Тим не менш, іноді навіть помірна кількість цукру може викликати здуття живота, скупчення газів або діарею.

Деякі вважають, що така реакція на солодке — алергія. Харчова алергія дійсно дуже поширене явище. Але на цукор?

«Алергія на цукор зустрічається вкрай рідко», — заявляє головний редактор журналу про здорове харчування Синтія Сасс.

За її словами, більшість людей, які відчувають небажані симптоми, швидше за все страждають від непереносимості цукру. А яка різниця?

«При харчовій алергії імунна система організму, яка зазвичай бореться з інфекціями, сприймає їжу в якості нeбeзпеки. Гістамін вивільняється, викликаючи такі сипмтомu: проблеми з диханням, нaбряк горла, охриплість, кашель і висип», — затверджує Сасс.

Харчова непереносимість (іноді звана харчової чутливістю) виникає, коли ваше тіло не може правильно переварювати їжу, в результаті чого дратує ваш шлунково-травний тракт.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Одним з найпоширеніших типів непереносимості цукру вважається чутливість до вуглеводів.

Інший вид пов’язаний з натуральним цукром в молоці. Непереносимість лактози також вважається різновидом непереносимості цукру. Найчастіше пов’язана з дефіцитом ферменту лактази, який руйнує цукор лактози в молоці і молочних продуктах.

Без цього ферменту організм не може перетравлювати цукор, тому їжа переміщується в товсту кишку, провокуючи болі в животі, здуття і гази.

Крім цього, непереносимість цукру характеризується нудотою, гoлoвним бoлeм і проблемною шкipoю.

Як визначити, чи дійсно ви страждаєте від непереносимості цукру? Зверніться до дієтолога, які постарається встановити, яка їжа провокує дискомфортні відчуття.

Статті нашого сайту носять ознайомчий характер. Перед застосуванням рекомендується проконсультуватися з лікарем.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...