facebook

У школі дитину скалічило струмом. Вчителі заперечують

У київській школі №69 сталася надзвичайна подія: коли першокласниця Аїша Суліман спробувала взяти булочку у шкільній їдальні, у неї зупинилося серце. За словами очевидців, як тільки дівчинка доторкнулась до металевого столу з підігрівом, вона пронизливо закричала і впала непритомна… Аїша пережила клінічну смерть.

Лікарям вдалося запустити її серце, але з тих пір дівчинка перебуває у вегетативному стані – не ходить, не розмовляє і практично ні на що не реагує. Діти, на очах яких все сталося, стверджують, що Аїшу вдарило струмом. Більше того, за кілька секунд до НП електричний розряд відчула ще одна дитина. Хлопчик зізнався журналістам Фактів, що на його руці від удару струмом залишився слід.

Перші фото А у Аїші на руці слід, який судмедексперт назвав електроміткою. Незважаючи на це, в школі кажуть, що удару струмом бути не могло і причина того, що сталося, в іншому, мовляв, дівчинці просто стало погано. Перші три дні після інциденту Аїша була в глибокій комі. На 16-й день дівчинку перевели в неврологію, і лікар назвав її стан вегетативним. Іншими словами, у неї збереглися деякі рефлекси, але пошкодження мозку дуже серйозні. Зараз вона вдома, її стан не покращився. Зрідка вона говорить щось схоже на «мама» або по її щоках течуть сльози.

У цей час батьки однокласників Аїші помітили, що в шкільній їдальні почався ремонт на наступний же день після того, що сталося. Також змінився і директор школи.

Новий директор школи № 69 Віктор Ужицький каже, що впевнений – електричного розряду не було.

“Була проведена перевірка, складені відповідний акт і чотири протоколи, де вказано, що струм був у нормі. Також було складено технічний звіт про те, що школа може працювати. Відразу після того, що сталося, приїжджали співробітники ДСНС та інші структури і нічого не було виявлено. Столи з підігрівом, наскільки мені відомо, були відключені. Можу сказати, що школа намагається допомогти Аїші. Її мамі вже передали близько 12 тисяч гривень, в школі встановлено скриньку для пожертв. Ми всі сподіваємося, що дівчинка одужає”, – розповів новий директор школи.
За фактом події з Аїшею в поліції відкрили кримінальне провадження. Але судмедекспертизу в рамках кримінальної справи поки не провели.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...