facebook

Міністерство регіонального розвитку України заборонило будувати парковки в центрі міста

Оновлені норми набули чинності з 1 листопада.

В історичних районах українських міст не можна буде паркуватися на вулицях. Можна тільки підземні паркінги. Про це розповів заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці в Facebook.

Міністерство запровадило нові державні будівельні норми (ДБН), які передбачають:

в межах територій з пам’ятками культурної спадщини і в районах історичної забудови міст необхідне розміщення тільки підземних паркінгів;
при розміщенні нових об’єктів, у тому числі при будівництві багатоквартирних житлових будинків, в центральних, історично сформованих районах великих, крупних та великих міст слід передбачати тільки підземні гаражі.
Оновлені ДБН діють вже з 1 вересня і обов’язкові до виконання.
Евакуювати автомобілі в Києві за потрійним тарифом продовжить фірма-прокладка «Вейп Естейр», оскільки конкурс на нового перевізника для евакуації тимчасово вилучених поліцією машин не відбувся.

Журналісти з’ясували, що ДП МВС України «Інформ-Ресурси», яке відповідає за організацію примусової евакуації і повинно було проводити конкурс, ігнорує електронні системи публічних закупівель. Оголошення розміщували тільки в газеті «Голос України» – не у всіх номерах і серед купи інших повідомлень.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...