facebook

Українцям пообіцяли роздати по 12 тисяч: що потрібно знати

В українців з’явилася можливість заробити на відновлюваній енергії.

З 2014 для приватних господарств діє так званий «Зелений тариф». Він полягає в тому, що державні електрокомпаніі зобов’язані купувати електроенергію з джерел відновлюваної енергії за встановленими державою цінами.

А встановлені цінники зараз навіть вище, ніж в Європі — 0,17 євро цента за кожен створений кіловат. Ця встановлена вартість діє до 2030.

Щоб скористатися перевагами «зеленого тарифу» варто пройти кілька кроків.

Спочатку слід ретельно вивчити всі пільги і приємні аспекти, які отримує власник своєї власної електростанції. Далі вже зайнятися купівлею і облаштуванням. Максимально допустима потужність для приватних осіб становить 30 кВт.

Та й елетростанция вже на 20 кВт приносити в рази більше прибутку, ніж депозитний рахунок у банку. Вартість і установка такої у себе на даху становить близько 9000$.

Звичайно, відштовхує число, але при декларації статті витрат, як на відновлювану енергію в деяких банках можна отримати кредит під 0%, що покриє 70% всіх витрат.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Дохід від такої може скласти більше 10 000 грн в місяць (в сезон).

А термін окупності станції (при максимальній відповідності) становить 5-7 років, причому строк дії без подальших капіталовкладень набагато довший.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...