facebook

Посилки з закордону обкладуть податком: українців чекає неприємний “удар”

В Україні влада повернулася до обговорення законопроекту про зниження порогу неоподатковуваних посилок із-за кордону з 150 євро до 22. Законопроект раніше вже був відкликаний через бурхливу реакцію у суспільстві, оскільки багато осіб часто закуповуються на Amazon або Asos.

 

 

Одразу декілька учасників ринку поштової логістики підтвердили виданню AIN, що законопроект знову обговорюється у парламенті, точніше — у Комітеті ВР із питань податкової і митної політики.

Згідно з українським законодавством, митні платежі не стягуються із посилок, сумарна вартість яких не перевищує 150 євро. Видання зазначає, що зараз можна отримувати скільки завгодно таких посилок, але за прийнятим у минулому році законом, із січня 2019 року, їх дозволена кількість скоротиться до трьох на місяць. Хоча, за даними учасників ринку, поки немає впевненості в тому, що закон запрацює із нового року — немає механізмів контролю за такими посилками, сказано в матеріалі.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“При цьому, якщо законопроект про “22 євро” знову внесуть у парламент і приймуть, діятиме ще й ліміт на вартість таких посилок. Тексту законопроекту поки немає у публічному доступі, але навряд чи він буде сильно відрізнятися від версії 2016 року”, — пояснює видання.

У компанії “Нова пошта” пояснили, що ініціаторами законопроекту виступили Державна фіскальна служба і Міністерство фінансів. “Цей проект передбачає обкладати ПДВ міжнародні посилки, які ввозять в Україну, якщо їхня вартість перевищує 22 євро. Зараз українці можуть отримувати посилки без сплати мита вартістю до 150 євро”, — повідомили в компанії.

Поки не можна точно сказати, про які платежі йтиметься, проте є приблизні оцінки того, наскільки можуть подорожчати посилки.

“У першу чергу, цей законопроект обмежує права споживачів. Українці, які надають перевагу шопінгу в зарубіжних інтернет-магазинах, де деякі товари якісніші та дешевшіі, будуть змушені платити мінімум на 20-30% більше через податки”, — пояснили у “Новій пошті”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...