facebook

Мінус 58 кілограмів за два роки: чоловік розповів, як йому вдалося так схуднути

За два роки чоловік, який важив 133 кілограми, зміг схуднути майже вдвічі і жоден втрачений грам не повернувся.

Одного разу Володимир Вишневський став на вагу. На табло висвітилося — 133! Рішення прийняв моментально — треба негайно худнути, пише газета Експрес.

“Я ніколи не був худим, — розповідає 35-річний житель Луцька. — В 11-му класі важив 101 кілограм. У моїй родині люблять калорійну їжу. Батьки завжди вирощували свиней, тож сала, шинки, м’яса на столі не бракувало. І взагалі, мама чудово куховарить, я часто їв смаколики, а це не лише задоволення, але й зайві кілограми.

Пригадую, якось за кермом відчув, що задихаюся. Звернувся до лікаря, той порадив купити інгалятор. Фармацевтка дала мені знижку — 25%, мовляв, ці медикаменти доведеться купувати все життя. З аптеки я вийшов шокований. Вдома став на вагу — так почалася моя “подорож” від 133 кілограмів до сьогоднішніх 75″.

Володимир записався у спортзал, старася якомога ретельніше виконувати вказівки тренера. Також став дотримуватися системи здорового харчування, завдяки якій і тепер не набирає ваги.

“За перші три місяці втратив 22 кілограми, — згадує. — Сьогодні знаю про схуднення набагато більше. Якби все це знав тоді, процес ішов би набагато швидше!

Мій день розпочинається зі склянки води натще. Потім виконую вправи ранкової зарядки. Нічого особливого — присідання, повороти тулуба тощо. Коли роблю вправи, випиваю ще одну склянку води кімнатної температури”. А загалом за день, каже Володимир, споживає три літри води.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Зазвичай сніданок чоловіка — яєчня з овочами або ж домашній сир із хлібцями, зелений чай з імбиром та лимоном. Об 11-й годині — перша перекуска — сезонні фрукти, склянка кефіру, горіхи.

“Банани та виноград я вилучив зі свого раціону, бо вони мають доволі високий глікемічний індекс”, — наголошує Володимир.

О 13.00 — 13.30 — обід: 200 грамів вареного або запеченого м’яса (це може бути телятина, куряча чи індича грудинка, а от свинини не можна — занадто жирна) або 250 г риби. Й обов’язково — порція сезонних овочів (120 — 150 грамів): наприклад, зелений салат і помідори, скроплені оливковою олією.

“Дуже часто люди, які мають надмірну вагу і прагнуть її позбутися, намагаються виключити зі свого харчування жири, — каже чоловік. — Та цього робити не можна — жири потрібні для повноцінної роботи організму. Тому я споживаю лляну, оливкову олію або ж риб’ячий жир.

До речі, взимку віддаю перевагу овочам сухого заморожування — шпинату, броколі тощо. Також готую салати з капусти, буряків, моркви. І обов’язково їм свіжу зелень, це найкращий антиоксидант, багатий на вітаміни”.

О 17-й годині у Володимира — друга перекуска: 200 грамів домашнього сиру та фрукти. Вечеря — о 20.00, варені яйця й овочі.

“Після кожного прийому їжі вживаю ще щось з фруктів, аби в організм надійшло достатньо глюкози, харчових волокон, клітковини та вітамінів”, — додає чоловік. Каже, що варто забути про цукор та продукти, які його містять, — навіть про мед, що також сприяє стрибкам інсуліну у крові.

“Можна потішити себе гірким шоколадом — але не більше як 14 грамів на день, — каже Володимир. — Мене часто питають, чи не хочеться шматка торта, тістечок. Скажу щиро — отих магазинних солодощів, що наповнені соєвим лецитином, трансжирами, емульгаторами та іншими хімдобавками, я категорично не хочу. А ось шматочок домашньої випічки іноді з’їдаю.

Додам, що меню я постійно урізноманітнюю, вводжу в раціон каші, боби”.

Володимир каже, що лягає спати до 22-ї години — саме в цей час, до півночі, виділяється гормон мелатонін, що перешкоджає старінню клітин.

Втрата надмірної ваги кардинально вплинула на життя чоловіка. “Я здоровий і відчуваю неймовірну легкість! — ділиться Володимир. — Організм почав омолоджуватися. А ще я цілком змінив свій гардероб”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...