facebook

Католицька церква попереджає про небезпеку Геловіна

Ніч Геловіна – це “не тільки жарт”, заявив президент Міжнародної асоціації екзорцистів священик Франческо Бамонт, вказуючи на ризики, яким піддаються діти: на деяких веб-сайтах для неповнолітніх є посилання, що ведуть безпосередньо на окультні сайти

Його слова наводить Католицький оглядач.

“Соціальні планувальники зла, – зазначає Бамонт, – знають, що діти, привчені з перших років життя до мови і образів окультизму, ставши дорослими, ризикують долучитися до окультизму як такого, який для нових поколінь може стати альтернативою християнства”.

Своєю чергоюсвященик Альдо Буонаюті, координатор Служби боротьби з сектами, пояснив в інтерв’ю Радіо Ватикану:

“31 жовтня – це переддень свята Всіх Святих. Навіть слово “Геловін” не варто було використовувати, оскільки воно, на жаль, зв’язується з іншим сучасним явищем, з новоліттям сатаністів і звеличування окультного світу разом з усіма його замогильними жахами. Ми, християни, відзначаємо свято Всіх Святих, тобто людей, що жили по-справжньому, а не привидів, зомбі, вампірів і чудовиськ: ми святкуємо героїв, які віддали своє життя і залишилися в історії християнства завдяки своїй здатності змінювати історичні події в напрямку добра”.

Священик зазначає, що Геловін містить у собі суміш різних моментів, які не можуть не засуджуватися християнами, починаючи з його комерціалізації. До речі, Папа Сикст IV в 1480 році заснував торжество всіх Святих, щоб протидіяти забобонам, поширеним серед селян: перед настанням зими вони молилися до якихось духам пітьми. Селяни, скотарі слідували обряду друїдів, які ходили по хатах і питали: “Жертва або прокляття?”.

“Що сьогодні перетворилося в “Солодощі або витівки?”. І це питання означало наступне: “Принеси жертву, щоб князь Самайн, той, кому бог сонце повинен поступитися місцем, захистив твою сім’ю, урожай і худобу”. Іншими словами – “Хочеш ти догодити князю темряви, званому Самайн, або віддаєш перевагу прокляття для твого будинку і для твоєї роботи?”. Поступово, з присутністю ірландців в США, Хеллоуїн перетворився в переважно комерційне свято для дітей. Але не слід забувати, що сатаністи святкують його як новоліття, присвячуючи місяць жовтень пошуку нових адептів”, – говорить Буонаюті.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Екзорцисти переконані, що навіть участь в Геловін зараз “розваг” може привести людину до світу окультизму.

“Але не треба впадати в крайнощі, – додає Буонаюті. – Небезпечно вбачати диявола всюди, де тільки можна. Однак, так само небезпечно і протилежне, тобто применшувати, перетворювати в банальність і недооцінювати те, що може відкрити двері в досить небезпечний світ”.

Він зауважив, що часто за “дитячими” розвагами стоять дорослі, що свідомо залучають дітей до окультизму.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...