facebook

Іверська 26 жовтня: повір’я та прикмети і що обов’язково потрібно зробити

У цей день обов’язково намагалися попаритися в лазні, щоб вигнати xвopoби. Допомагав в цьому банний дух, така істота, яка не показується на очі людині, але шумить.

Він виганяє з лазні відвідувачів, які йому не подобаються, стукає і кидається камінням. Але його можна побачити, якщо він перетворюється в зайця, собаку, кішку, віник або жабу.

Цю істоту називали Банником і говорили, що він також любить часто купатися. Робить це зазвичай в 3-й, 4-й і 7-й пар, після 2-3 людських змін.

Для банника часто залишали мило, віник і воду на ніч, щоб він міг без людей попаритися. Тому після заходу сонця в баню намагалися не ходити.

Банник — істота з язичництва, тому в лазнях не ставили ікони і знімали хрестик, коли заходили.

Банника при вході потрібно було попросити попаритися, вибачитися, що турбують і сказати: «Пане господар, пусти в баню помитися, попаритися».

Прикмети на 26 жовтня

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Якщо сонце на сході з’являється з-за хмар, то погода буде дуже мінливою.
Ранкова зоря сіра, без яскравих червоних тонів, без вітру — на гарну погоду.
Хмари швидко біжать по небу з південного боку — слід найближчим часом очікувати негоди.
Вдень і вночі температура повітря майже не змінюється — до затяжної похмурої погоди.
Рано вранці півні заспівали — скоро стане тепло.
Півень в цей день кукурікає в незвичайний для нього час — погода скоро зміниться.
Горобці в воді плескалися — до дощу.
Кішка лиже хвіст, ховає голову — до негоди.
Народжені 26 жовтня відрізняються завзятістю в досягненні мети, вміло відстоюють свої і громадські інтереси.

Такі люди всього в житті добиваються самостійно. Їх цінують за вміння і талант. Носити їм слід смарагд.

Що обов’язково потрібно зробити

Цей день завжди був банним. Раніше в цей день ходили паритися в баню, щоб вигнати з хворих місць хвороби, а також пили лікувальні відвари і трав’яні настої.

У лазні потрібно було пропаритися до самих кісток, а хвороби можна вигнати за допомогою віників і наливаючи на розжарені камені трав’яні настої.

Краще щоб вони були на молоці. На полиці лазні теж ставили настої.

Сьогодні можна легко позбутися від п’яткових шпор. Для цього вам потрібно випросити у бджоляра положек, так називається шматочок тканини, який закладають під кришку вулика.

Треба добре попарити ноги, витерти їх і щільно прибинтувати положки на місця шпор. Їх потрібно носити і не знімати 2-3 місяці. Шпори повинні піти.

Цей день дуже важкий, в ньому багато ілюзій і обману. Постарайтеся поменше виставляти себе на показ і не розмовляти з малознайомими людьми.

Сьогодні активні різні енергетичні сутності, тому потрібно вести себе обережно і обачно. День і так дуже складний і конфліктний.Вам потрібно тримати емоції в собі.

Щоб вам не тріпали нерви, потрібно встати на годину раніше, зробити зарядку або пробігтися, тобто вимотати себе заздалегідь. А потім прийміть душ.

Ноги потрібно тримати в теплі, а також періодично розтирати долоні. Слухайте поради батьків, вони будуть до дива вірними.

Вони можуть порадити вам дещо справді важливе. Не будете гадайте і не тримайте зв’язок з потойбічним світом будь-якими іншими способами.

Знахарі сьогодні займаються грошовою магією і лікують падучу. Дитина, народжена сьогодні, всього в житті доб’ється самостійно. Народженим в цей день слід носити смарагд.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...