facebook

“Явні ознаки шизофренії” – реакція на скандальну заяву Хуга

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ не побачила доказів російського втручання на Донбасі.

Таку заяву зробив перший заступник голови спеціальної моніторингової місії в Україні Олександр Хуг. За його словами, форму з розпізнавальними знаками РФ, яку спостерігачі фіксували на сході країни, “можна купити у будь-якому місці”, передає Foreign Policy.

Нардеп від Блоку Петра Порошенка Мустафа Найєм назвав цю заяву “шизофренією.

“Я прошу вибачення, а це тільки я бачу тут явні ознаки шизофренії чи вони вже не приховують?”, – заявив депутат.

Він указав на те, що Хуг спочатку заявив про відсутність прямих доказів, а потім розповів про конвої, які перетинають українсько-російський кордон уночі в обхід пунктів пропуску, затриманих українськими військовими російських військовослужбовців, які розповідали, що служать у збройних силах Росії, а також про людей із розпізнавальними знаками РФ. Водночас Хуг уважає, що такий одяг “можна придбати в будь-якому місці”.

“Від уважного вивчення спеціалістами цю людину рятує тільки той факт, що вона вже покидає свою посаду”, – додав Найєм.

Глава української делегації в ПАРЄ, віце-президент асамблеї і народний депутат з Блоку Петра Порошенка Володимир Ар’єв написав у Facebook, що у нього немає дипломатичних коментарів із приводу таких слів.

“Очкі ннннада?! Вибачте, дипломатичних коментарів не залишилося”, – написав він.

“Ну і нахіба така організація імпотентна потрібна? Це ж очевидно що Хуг і компанія просто закривають очі на всі факти і докази присутності росіян”, – пише у Facebook Володимир Царенко.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Така заява обурила не лише політиків.

“Його фінансує Кремль”, “Лікуватися пора”, “Геть мозок пропив”, – пишуть в коментарях українці.

Пізніше оригінал інтерв’ю з Олександром Хугом був відредагований виданням. Із тексту забрали слова про відсутність доказів російського втручання на Донбасі.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...