facebook

У справі про крадіжку $20 млн затримали сина нардепа

Правохоронці затримали сина народного депутата Станіслава Березкіна Максима як підозрюваного у справі про заволодіння $20 млн Ощадбанку.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

“Затримано та повідомлено про підозру сина чинного народного депутата, який разом із іншими бенефіціарними власниками групи “Креатив” (на той час) набув корпоративні права ПАТ Чорноморгідрозалізобетон, придбані за рахунок коштів банку”, – ідеться в повідомленні.

Йому інкримінують відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом, і службове підроблення.

Загалом у справі затримали 10 осіб, яким повідомили про підозру. Серед них 2 чинних і один колишній працівники банку, у тому числі заступник голови правління. За версією слідства, вони готували документацію для видачі кредиту, кошти з якого були привласнені, і приховували наявні невідповідності та порушення у документах.

Серед підозрюваних також є оцінювач, яка надала оцінку майновим правам за фіктивним договором поставки товарів. Банк прийняв ці права в якості забезпечення кредиту. Підозру оголосили головному бухгалтеру та 5 співробітникам “Креативу”, які підробили низку документів і договорів, “безпосередньо здійснювали легалізацію коштів шляхом їхнього перерахування у безготівкову форму”.

Слідство стверджує, що у 2013-2014-х бенефіціари “Креативу” заволоділи $20 млн Ощадбанку. Банк нібито безпідставно та в порушення законодавства уклав із “Креативом” договір на кредит на таку суму, хоча наявне забезпечення дозволяло видати кредит на суму не більше $7 млн. Привласнені кошти вивели на рахунки белізьких і швейцарських офшорів під виглядом виконання контрактів із поставки тропічної олії, чого насправді не було.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...