facebook

Вночі на Миколаївщині жінка побила поліцейських у відділенні поліції

У Миколаївській області суд штрафував жінку, яка вночі в неадекватному стані увірвалася у відділення поліції і побила двох поліцейських. Про це йдеться у вироку Южноукраїнського міського суду недавно опублікованому в Єдиному центрі судових рішень.

 

Інцидент стався близько 1:30 ночі 21 червня, жінка в неадекватному стані увірвалася в будівлю Південноукраїнського відділення поліції Первомайського ГУНП. Обвинувачена навмисне завдала майору поліції удари руками, в тому числі і зв’язкою ключів, яка була у неї в руці, а також подряпала його обличчя нігтями. Після цього жінка почала сваритися з капітаном поліції і погрожувати їй фізичною розправою, накинулася на неї і також завдала фізичні ушкодження.

«На ґрунті раптово виниклих неприязних відносин, ОСОБА_1 (підсудна) підбігла до ОСОБА_2 (капітану поліції) і завдала останній удар ногою в обличчя і область лівої ноги і тулуба, заподіявши ОСОБА_2 (капітану поліції) тілесні ушкодження», – сказано в рішенні.

Згідно з висновком судово-медичного експерта правоохоронці отримали легкі тілесні ушкодження у вигляді саден, крововиливів, набряків м’яких тканин.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«… На підставі медичних документів на ім’я ОСОБА_3 (майор поліції) мали місце: садна в області обличчя і лівого передпліччя, крововиливи в області чола і верхньої губи, які виникли від дії тупого (тупих) предмета (предметів), перш ніж звертатися до лікарні, куди він звернувся 21.06.2018 року близько 2:00 години. Садна, крововиливи відносяться до легких тілесних ушкоджень.

Підсудна в ході судового розгляду свою провину визнала та пояснила, що в той вечір в результаті сімейних обставин, вона перебувала під впливом медичних препаратів. У ніч на 21 червня вона хотіла викликати співробітників поліції, проте сама побігла до відділення поліції. Вона майже не пам’ятає, що відбувалося в той день і в приміщенні поліції. Хронологію подій відновила за допомогою розповідей і відтвореного відео з камер відеоспостереження. Скільки ударів наносила потерпілим не пам’ятає.

Цивільні позови в частині відшкодування майнової шкоди визнала, в частині відшкодування моральної шкоди не визнала.

Постраждала капітан поліції просила відшкодувати заподіяну їй майнову шкоду в розмірі 1552,98 гривень – вартість ліків і медичних інструментів. Моральна шкода в розмірі 25000 гривень обґрунтовує тим, що їй завдали фізичного болю, а також, за її словами, морально постраждали її діти, які не бачили маму сім днів, оскільки вона перебувала в лікарні. Просила також стягнути 750 гривень витрат на правову допомогу.

Оцінивши встановлені у справі обставини та перевіривши доводи в їх сукупності, суд вважає доведеною вину підсудної у вчиненні правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 125 КК України.

Вирішуючи питання про покарання, суд врахував ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, обставини, що обтяжують і пом’якшують покарання. Підсудна на обліку у лікарів психіатра та лікаря нарколога не перебуває, за місцем роботи характеризується позитивно, що раніше не судима. Обставиною, що пом’якшує покарання, суд визнав щире розкаяння.

Обставин, що обтяжують покарання обвинуваченої, судом не встановлено.
З огляду на викладене, суд приходить до висновку, що для виправлення обвинуваченої та запобігання вчиненню їй нових злочинів буде достатнім покарання у вигляді штрафу в межах санкції ч.1 ст. 125 КК України.

Суд визнав підсудну винною у вчиненні кримінального злочину і призначив їй покарання у вигляді штрафу в розмірі 850 гривень. Також було задоволено цивільний позов прокурора на суму 1221,74 гривень та потерпілої в частині стягнення майнової шкоди. Крім того, суд задовольнив позов потерпілої і зобов’язав обвинувачену виплатити капітану поліції 8000 гривень за завдану моральну шкоду.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...