facebook

Як оформити онлайн допомогу при народженні дитини від держави

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман поінформував, що допомога при народженні дитини можна оформити онлайн і не витрачати час на черги.

Допомога при народженні дитини онлайн вже оформили 20 тисяч сімей в Україні. Про це Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман написав у Facebook, інформує Ukr.Media.

“В цілому вже 20 000 молодих сімей скористалися послугою онлайн. Кажуть, це швидко і зручно”, – зазначив Гройсман.

Він навів приклад з молодим чоловіком, який влітку став батьком.

“Допомогу при народженні дитини він оформив за 15 хвилин на сайті Урядового порталу у розділі “Електронні послуги”, – додав Гросман.

За його словами, раніше чоловік витратив на це мінімум півдня.

Існує кілька видів підтримки таких сімей. Перший, найбільш популярний вид виплат – допомога при народженні дитини. З 2014 року сума цієї допомоги стала єдиною для всіх дітей. Якщо говорити детальніше, то в даний час загальна сума допомоги при народженні дитини становить 41 тисячу 280 гривень на кожного новонародженого.

Вона була затверджена у фіксованому розмірі і з 1 липня не зміниться. Також ця сума не залежить від кількості дітей в сім’ї.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Тобто при появі на світ двійні допомога буде призначатися на кожну дитину – 41 тисячі 280 гривень. У загальній складності сім’ї виплатять 82 тисячі 560 гривень.


Цю допомогу виплачують частинами: відразу після народження малюка родина отримає разову суму – 10 тисяч 320 гривень. Інші гроші – 30 тисяч 960 гривень виплачується протягом наступних 36 місяців рівними частинами. Тобто за 860 гривень в місяць. Таким чином, цю одноразову допомогу видають протягом трьох років.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...