facebook

Прогноз синоптика: протягом 5 найближчих днів погода в Україні поступово перейде в осінню

Вже 24 жовтня дощі накриють всю територію країни.

Протягом найближчих 5 днів в Україні очікується поступове зниження температури повітря, а також дощі та мокрий сніг в Карпатах. Про це повідомила заступник начальника відділу метеорологічних прогнозів Українського Гідрометцентру Наталія Голеня, інформує Ukr.Media.

“Вже у вихідні температура буде знижуватися. Вже сьогодні 20 жовтня у нас вдень 13-18 градусів і лише на півдні – 20-24 градусів. І найближчі 5 днів ми очікуємо поступове повернення до осені”, – зазначила синоптик.

За її словами, 21-22 жовтня, вночі на основній території країни – 1-6 тепла, вдень – 10-15 градусів, на півдні та сході до +18 градусів. В Карпатах в неділю вже можливий мокрий сніг. Температура в регіоні буде коливатися від 0 вночі до 1-6 вдень.

При цьому вона додала, що протягом 23-24 жовтня до країни прийде осіння погода. Вдень – 7-13 градусів тепла, на півдні до 16, у Карпатах – близько 0.

Також Н. Голеня уточнила, що разом з похолоданням до України прийдуть і опади. 21 жовтня невеликі дощі пройдуть на сході і заході країни. 22 жовтня помірні опади у вигляді дощу прогнозуються на сході. 23 жовтня дощі очікуються на сході і заході, в Карпатах випаде мокрий сніг, а 24 жовтня вдень дощі пройдуть на більшій території України.

Нагадаємо, згідно з довгостроковим прогнозом, погода в Україні протягом жовтня буде характеризуватися більш високими показниками температур на Західній Україні і низькими – на сході країни, причому велика територія країни буде відчувати брак опадів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...