facebook

Скандал у Львові. SMM Forum проходить виключно російською мовою

Сьогодні, 20 жовтня 2018 року, у Львові активісти пікетували російськомовний SMM Forum
Акція протесту проходила біля входу на “Арену Львів”, де відбувався російськомовний форум. Участь у протесті взяло близько 20 людей, передає Вголос.

Організатор акції протесту “Львоф не ґаваріт па рускі!” Андрій Сивохіп розповів, що він уже не перший рік добивається, щоб виступи лекторів на LVIV SMM FORUM IV перекладали українською мовою, проте організатори заходу його постійно ігнорують.

“Російськомовний SMM Forum відбувається у Львові вже не перший рік. І я постійно звертався до його організаторів, щоб вони забезпечили переклад виступів російськомовних лекторів українською мовою. Коли я дізнався, що 20 жовтня у Львові проходитиме черговий форум, я почав писати організаторам заходу щодо мови виступів лекторів, проте вони не хотіли зі мною комунікувати. Також на сайті SMM Forum не було вказано, що всі спікери виступатимуть виключно російською мовою”, – зазначив львів’янин.

Сивохіп заявив, що він звертався до міського голови Львова Андрія Садового, аби той переконав організаторів форуму про те, що на такому заході має бути синхронний переклад виступів іншомовних лекторів українською мовою.

“Я писав звернення на ім’я Садового, щоб Львівська міська рада нам допомогла у тому, щоб на форумі можна було організувати україномовний переклад виступів, проте пройшов місяць, а відповіді ми так і не отримали. Я мав зустріч з організатором SMM Forum Олександром. Це відбулось через те, що ми з друзями хотіли купити велику кількість квитків на форум від громадських ініціатив “Мовна безпека” та “Геть від Москви”. Ми поговорили з організатором і він пообіцяв нам провести опитування серед учасників форуму, чи їм потрібен синхронний переклад українською. Згодом він сказав, що багато людей відповіло, що їм важливо, якою мовою виступатимуть лектори. І пізніше він запропонував учасникам форуму доплатити за переклад українською мовою. Мені відомо, що п’ять людей були готові це зробити, але організатор заявив, що цього замало”, – додав Сивохіп.

Ініціатор акції протесту наголосив, що згодом організатори форуму заявили, що ніякого перекладу на українську мову не буде.

“У вівторок я хотів купити квиток на подію. Мені сказали, що перекладу українською не буде. Із усіх лекторів лише один погодився виступити українською, а інші принципово відмовилися змінювати мову виступу. Я вважаю, що організатори форуму обмежують велику кількість людей, які не знають російської мови чи не сприймають інформацію цією мовою”, – зазначив активіст.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Сивохіп стверджує, що багато учасників SMM Forum сьогодні вперше дізнались від протестувальників, що усі виступи будуть виключно російськомовними.

“Учасники SMM Forum, заходячи на “Арену Львів”, де відбувався захід, говорили, що вони не знають, якою мовою доповідатимуть спікери. Багато людей казали, що якби вони знали, що захід буде російськомовний, вони б його не відвідали. Натомість організатори акції взагалі відмовились спілкуватися з нами”, – наголосив організатор акції протесту “Львоф не ґаваріт па рускі!”.

Зазначимо, що вхідні квитки на SMM Forum у Львові коштували від 1490 грн до 4990 грн.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...