facebook

ЖЕРТВ ВИБУХУ РАКЕТИ НА СУМЩИНІ МОГЛО БУТИ БІЛЬШЕ: ВОДІЙ ЗДІЙСНИВ ПОДВИГ

оловік відігнав із полум’я вантажівку з боєприпасами. На випробувальному майданчику на Сумщині, де минулого вечора стався вибух ракети, за часів СРСР була військова база із ракетами стратегічного призначення. Зараз цю територію використовують як полігон для утилізації боєприпасів за програмою НАТО

Потрапити на місце пригоди неможливо – там тривають слідчі дії. На всі запитання про вибух і тіла загиблих в охоронців одна відповідь: “Не знаємо”. За даними правоохоронців, розірвалась одна з авіаційних ракет типу повітря-земля з маркуванням Х-27. Їх на утилізацію привезли з військової частини Прилук. Відомо, що боєприпас вибухнув під час вивантаження з транспортного засобу безпосередньо на утилізаційний майданчик.

Троє людей загинули на місці. Серед них і представник НАТО – громадянин України. Жертв могло бути набагато більше, адже після вибуху розпочалася пожежа і вогонь міг перекинутися на інші ракети. Але водій встиг відігнати вантажівку з рештою боєприпасів у безпечне місце. “Він повернувся до свого автомобіля, тому що в ньому ще містилося п’ять бойових частин, які могли вибухнути, і він вивіз цей автомобіль фактично з полум’я”, – розповів заступник військового прокурора Сумського гарнізону Олексій Ляшенко.

385638260

джерело http://tsn.ua/

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...