facebook

Депутати змусять всіх українців застрахуватися: інакше – штраф

Депутати хочуть застрахувати кожного українця. Так, громадяни в обов’язковому порядку змушені будуть оформляти страхові поліси. А платити за них будуть ті ж громадяни, у яких вираховуватимуть частку зарплатні.

Відповідно до зареєстрованого у Верховній Раді проекту закону № 9163 «Про фінансування охорони здоров’я та загальнообов’язкове медичне страхування в Україні».

Роботодавець або самозайнята особа повинні будуть щомісячно платити з кожного співробітника до 400 грн (4 800 грн на рік) у страховий фонд загальнообов’язкового медичного страхування, з якого будуть оплачуватися медичні послуги.

До всіх інших проблем українців додадуть ще одного головного болю. Так, за несвоєчасну сплату внесків, нецільове використання страхових коштів, не підписання страхового договору будуть застосовувати санкції.

Наприклад, якщо громадянин не зроби внесків, на нього чекає штраф у розмірі від 370 грн до 2550 грн.

За підрахунками авторів документа, за рахунок обов’язкових страхових внесків, українська медицина може додатково залучити близько 140 млрд грн на рік. Це допоможе перекрити близько 80% витрат українців на медичну допомогу та ліки, і за 3-5 років в країні.

Народні обранці переконані, що нова система сприятиме поліпшенню якості медичного обслуговування населення.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Застрахованими, згідно законопроекту, повинні бути всі без винятку громадяни України. Однак ані страховик, ані лікарі не надто задоволені новою ініціативою депутатів.

За їх словами, додаткове податкове навантаження (роботодавця і працівника) має бути як мінімум менше, аніж зазначено в документі.

Грубо кажучи, закон скидає утримання системи охорони здоров’я на громадян. Відкритим залишається питання також роботи страхових компаній та їх надійності.

Так чи інакше, вважають експерти, в Україні все ж необхідно вводити страхову медицину, як елемент системи охорони здоров’я.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...