facebook

Як правильно розмістити ікони в квартирі і чого не можна при цьому робити

Правильно розташувавши ікони в своїй квартирі, ви зможете захистити себе і свою сім’ю від бід і нещасть, а під час молитви ніщо не зможе перешкодити вашому зверненню до святих.

Де слід розміщувати ікони в будинку

Дуже часто не тільки неправильне розміщення, а й сусідні предмети негативно впливають на силу ікон. Звичайно, тільки ви можете вирішувати, де б ви хотіли бачити образи святих у своєму будинку, але намагайтеся приділяти увагу тим речам, які будуть розташовані поруч з іконами.

 

Багато дрібниць, в тому числі фотографії, сувеніри і навіть звичайні статуетки, здатні вплинути на силу ікон, і замість оберега вони стануть звичайним прикрасою. Якщо в шафах ви утримуєте домашню бібліотеку, що складається в основному з книг, які не мають богословського характеру, то також не варто намагатися розмістити там святі образи. Вибираючи правильне місце для розташування ікон, ви зможете забезпечити захист вам і вашому будинку.

З давніх часів і до цього дня правильним місцем для розташування святих образів є «червоний кут» – ріг будинку, звернений на схід.

У Древній Русі вважалося, що будь-яка людина, що входить до будинку, повинна насамперед вшанувати Господа, а вже потім – главу будинку. Зазвичай там встановлювали невелику шафу або вішали полиці, де і розташовувалися ікони.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Наразі планування квартир не завжди дозволяють встановити ікони навпроти входу. Якщо у вас немає можливості організувати в квартирі «червоний кут», то ікони можна розмістити з правого боку від вхідних дверей. Якщо в будинку є маленька дитина, то ікони можна повісити над його ліжечком: так ви зможете забезпечити своєму чаду постійний захист. В цьому випадку приділіть увагу іконі Божої Матері. Як покровителька сім’ї і дітей, вона стане оберегом для вашої квартири і для всіх домочадців.

Розташувати ікони можна в будь-якій кімнаті, обов’язково на видному місці – це забезпечить максимальний захист вам і захистить ваш будинок від нещасних випадків і непроханих гостей. Якщо ви вирішите розташувати ікону в кухні на обідньому столі, не забувайте помолитися Богу перед кожним прийомом їжі, щоб Всевишній благословив вас, а ви подякували йому за все, що є у вас на столі.

9 старовинних ікон

Як не можна розташовувати образи святих

Не слід розташовувати ікони по сусідству з електричної технікою, оскільки постійне їх використання здатне послабити силу святого образу. Якщо ви хочете розмістити ікону на робочому місці, де є комп’ютер, бажано ставити ікону не на стіл, а розташувати її де-небудь поблизу – на стіні або на вікні. У цьому випадку дії ікони нічого не завадить, а святий лик буде допомагати вам в роботі.

Не можна розміщувати ікони зі статуетками, сувенірами, фен-шуй прикрасами та іншими дрібницями, так як в духовному світі ікони володіють особливим значенням, і для віруючих людей неприпустимо прирівнювати святі образи до звичайних предметів домашнього декору. З цієї ж причини не можна вішати ікони поруч з картинами. Не можна ставити ікони по сусідству з фотографіями або вішати поруч з плакатами знаменитих людей. Вважається, що таким чином під час молитви ви обожнювали живу людину.

Ваше прохання до святих у цьому випадку навряд чи буде почуте. Не можна розташовувати ікони на полиці з книгами, які не мають богословського змісту. Будь-який рукопис переймає настрій і енергетику автора, і не завжди вона є позитивною. Щоб не створювати скупчення негативної енергетики навколо ікон, бажано не розташовувати образи святих у книжковій шафі.

Як правильно розміщувати ікони в будинку

Бажано розвісити ікони на стіні або поставити їх на полиці, щоб зображені святі могли охоплювати своїм поглядом всю вашу квартиру, тим самим захищаючи її. Якщо ви вирішили розмістити іконостас у «червоному кутку», придбайте полку-кіот. На ній вам буде зручніше розташувати ікони на видному місці і, як годиться, образи святих будуть звернені до входу.

У центрі іконостасу обов’язково повинна знаходитися ікона Спасителя. Праворуч слід розташувати ікону Пресвятої Богородиці, а зліва – образ Іоанна Хрестителя, провісника Ісуса Христа. Наявність цих ікон і їх правильне розташування додасть вашому іконостасу надзвичайну божественну силу.

Над іконами можна встановити тільки розп’яття – найважливішу православну святиню. Доповнюючи свій іконостас образами інших святих, дотримуючись принципу церковної ієрархії, не можна ставити їх вище за ікону Спасителя.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...