facebook

На Вінниччині знову спалах кору

Впродовж тижня в області захворіли на кір 112 осіб, із них 26 дорослих та 86 дітей. Кількість захворілих в порівнянні з попереднім тижнем зросла у 3 рази.

 

 

Про це повідомляє лабораторний центр МОЗ у Вінницькій області.

Спалах кору зареєстрований в с.Рахни Лісові Шаргородського району. Там занедужало захворіло 9 дітей. Летальних випадків не реєструвалось. Із всіх захворілих 58% не мали щеплень.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

З початку поточного року в регіоні зареєстровано 1504 випадки кору. Рівень захворюваності склав 95 випадків на 100 тис. нас. (по Україні 80 вип. на 100 тис. населення). Серед захворілих 994 дитини, що становить 345 випадків на 100 тис. дитячого населення.

Випадки кору реєструються в усіх адміністративних територіях області.

Найбільше людей захворіли на кір в м.Вінниця (347 осіб), Шаргородському районі (336 осіб), Тиврівському районі (212 осіб), Чернівецькому районі (107 осіб), Козятинському районі (87 осіб), Вінницькому районі (70 осіб) та Барському районі (55 осіб).

Фахівці нагадують, що єдиним ефективним засобом профілактики кору є вакцинація.

На даний час в усіх лікувально-профілактичних закладах області, які проводять щеплення, є в наявності достатня кількість комбінованої вакцини проти кору. Залишки даного препарату складають 22 тис. доз.

Раніше ми писали, що на кір захворіли 9 дітей з однієї сім’ї.

З початку вересня у Шаргородському районі зафіксували два спалахи захворювання на кір. Сталися вони у загальноосвітніх школах. Всього занедужали 28 дітей. Жоден учень не мав потрібних щеплень.

Ще 28 дітей захворіли у Тиврові. Раніше вінницькі медики прогнозували спалах кору на осінь.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...