facebook

Чому не можна пити розчинну каву: пояснення лікарів

Розчинна кава стала незамінним як для домашнього вжитку, так і офісного. Багато без чашки кави не уявляють початку свого робочого дня, але чи знають вони, що поряд з бадьорими і тонізуючими властивостями розчинна кава, також може викликати негативний вплив на здоров’я людини?

296730652_1_644x461_kofe-po-chestnomu-nash-rastvorimyy-kofe-bez-usiliteley-vkusa-i-dobavok-odessa

Кава і організм
Розчинна кава не рекомендується до вживання людям, які страждають на атеросклероз, ішемічну хворобу серця, захворюваннями нирок, гіпертонії, глаукомі, а також при гіперзбудливості і безсонні. Також розчинна кава сприяє виникненню гастриту, печії і зниженню чоловічої потенції.

Кава-наркотик
Кава, в першу чергу, асоціюється з кофеїном, а кофеїн – це речовина, яка викликає звикання. У розчинній каві вміст кофеїну на 50% вище, ніж в натуральній. Відмова від кави призводить до «кавового зламу», що супроводжується сонливістю, загальмованістю, головними болями, дратівливістю і нудотою.

Якщо Ви вирішили відмовитися від вживання кави, робіть це повільно і поступово, в залежності від кількості споживання і періоду.

Кава-отрута
Сьогодні в розчинній каві всього 15% речовин натуральної кави, все інше – домішки, які використовуються для того, щоб здешевити собівартість розчинної кави. У неї «не соромляться» додавати різні добавки: ячмінь, овес, злакові культури, порошок жолудів і, звичайно ж, кавову лушпиння, стабілізатори і штучний кофеїн, також використовуються спеціальні ароматизатори, і розчинна кава набуває, загублений в процесі обробки, аромат. Але всі ці добавки впливають негативно на організм людини, а перенасичення ними викликає токсичне отруєння і серйозні проблеми зі здоров’ям, зокрема, серця, печінки і шлунка.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Важливо
Визначити каву з добавками легко, для цього достатньо капнути пару крапель йоду в приготовану розчинну каву. Якщо Ви виявите, що кава надбала забарвлення синього кольору, то перед Вами кава з добавками і домішками.

При виборі кави керуйтеся тим, що краще побалувати себе чашкою натуральної кави, ніж постійно вживати розчинну каву.

джерело http://zdorovia.com.ua/

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...