facebook

На Коломийщині люди скаржаться, що через зняті лічильники переплачують за газ

Як повідомляє “Дзеркало медіа” мешканці Коломийського району скаржаться на газовиків, які проводять заміну газових лічильників.

 

 

Мовляв, старий лічильник вилучили для перевірки, а новий не поставили. За час відсутності лічильника людям надходять повідомлення про великі суми за нібито спожитий газ.

Старший інженер Коломийської дільниці Надвірнянського відділення ПАТ “Івано-Франківськгаз” Ігор Корчевий пояснив: “Проводиться перевірка (повірка) газових лічильників у населення. Лічильники вилучають на перевірку. Якщо лічильник справний, його повертають, якщо підлягає ремонту – ремонтують, якщо несправний – установлюють безкоштовно новий. Термін перевірки не повинен перевищувати два місяці. На період вилучення лічильника споживачеві монтується тимчасовий лічильник з обмінного фонду, а якщо не монтується жодного, то нараховується ціна середньомісячного (середньодобового) споживання голубого палива. Це повинні зрозуміти ті споживачі, які могли за час перевірки не користуватися газом або користуватися в мінімальних обсягах”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Усе це пояснення – за приписом відповідних постанов Кабміну. На практиці ж ситуація дещо інша.

Так, мешканці Печеніжина скаржаться, що термін, відколи у них забрали лічильник на перевірку, значно перевищує встановлених законодавством два місяці.

На подібні скарги Ігор Корчевий нічого пояснити не може, окрім, як звернутися особисто до газового управління.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...