facebook

Мільйон доларів у мами-пенсіонерки: колишній мер Полтави перед звільнення подав декларацію

Достроково відправлений у відставку мер Полтави Олександр Мамай вписав у свою декларацію перед звільненням новонароджену доньку Поліну, проте не вказав матір дитини.

 

 

Також він вчергове не задекларував користування будинком і автомобілями екс-дружини – повідомляє Bihus.Info.

9 жовтня Олександр Мамай подав декларацію перед звільненням. Із членів родини він вказав свою 76-річну матір Тамару, неповнолітніх синів Сергія та Євгенія, двох доньок Марію 2016 і Поліну 2018 років народження. Їх імовірною матір’ю є колишня дружина мера Людмила Мамай, з якою він офіційно розлучився у 2013 році й не вказує у своїх деклараціях.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Мешкає Олександр Федорович з сім’єю нібито у 47-метровій квартирі матері. Проте фактично колишній мер проживає у будинку площею 420 кв. м по вулиці Світанковій у Полтаві, записаному на колишню дружину. Саме сюди у 2015 році Мамай приводив журналістів місцевої газети “Полтавський вісник” і давав іміджеве інтерв’ю, в якому, зокрема, розповідав про ідеальне подружнє життя з дружиною Людмилою.

Із транспортних засобів колишній міський голова володіє вантажівкою “Газель” і раритетними “ГАЗ-69” 1967 і “Волгою” “ГАЗ-21” 1963 років випуску. Згідно з його декларацією за 2012 рік, на Людмилу Мамай були записані Lexus LX 570 і дві BMW X5 2007 і 2011 років. Проте ці автівки неодноразово помічали у користувані самого Мамая і пізніше. Наприклад, у 2014 році він заявив про викрадення свого Lexus, але незабаром машина знайшлася у Харкові. Того ж року міський голова потрапив у ДТП на одному із BMW.

Із грошових активів Олександр Мамай задекларував понад 1 мільйон гривень і 760 тисяч доларів готівки у себе, а його 76-річна мати Тамара накопичила 3,7 мільйони гривень і 870 тисяч доларів.

За дострокове припинення повноважень мера Олександра Мамая Полтавська міська рада проголосувала 14 вересня. Причинами стали невиправдане підвищення цін за проїзд у громадському транспорті, незаконна роздача комунального майна приватним підприємцям і узаконення МАФів.

У 2014-2015 роках у судах слухалася справа за обвинуваченням Олександра Мамая у конфлікті інтересів, оскільки він виніс на сесію міської ради і навіть сам проголосував за виділення своїй падчерці Ірині Климко землі під будівництво торгівельних павільйонів. Спершу справу розглядала суддя Октябрського районного суду Полтави Лариса Гольник. Після цього до неї з’явився колишній заступник Мамая Дмитро Трихна і запропонував закрити справу за 5 тисяч доларів хабара. Суддя повідомила про пропозицію правоохоронні органи і після проведення слідчих дій взяла самовідвід.

Справа за обвинуваченням Олександра Мамая у конфлікті інтересів була закрита Решетилівським районним судом Полтавської області у жовтні 2015 року, оскільки спливли строки накладення стягнення. А 24 вересня 2018 року Київський райсуд Полтави також виправдав Дмитра Трихну у справі про пропозицію хабара.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...