facebook

Росія захопила українські газові родовища (огляд преси)

«Газета по-українськи», посилаючись на дані Держприкордонслужби, інформує, що Росія займається розвідкою та видобуває газ в українській економічній зоні. Росіяни видобули вже не менш як 3,5 мільярда кубометрів газу з українського шельфу. Київ має подавати позов проти Росії. Європейська енергетична хартія передбачає захист інвестицій. Україна інвестувала у видобуток на шельфі Чорного моря. Через компанію «Нафтогаз» почала розробляти родовища. Росія захопила цю інвестицію. Це може стати стратегією України в суді, наголошує газета у матеріалі «Росія захопила українські газові родовища».

Сьогодні в Україні існує неформальний двопалатний парламент, переконує в газеті «День» політик Микола Томенко. Він вважає, що «перша палата» – мільярдери, друзі Петра Порошенка або Арсенія Яценюка, які збираються в Адміністрацію президента і ухвалюють рішення. Верховна Рада – це нижня палата, яка галасує, свариться, але від неї нічого не залежить, переконаний експерт газети «День».

У цьому ж числі «День» наголошує, виборча кампанія в США стає дедалі скандальнішою. Зокрема, останні коментарі кандидата-республіканця Дональда Трампа з питань зовнішньої політики спричинили критику з боку медіа та експертів-міжнародників. Докладніше про них газета розповідає в публікації «Хто «розігріває» Трампа?».

«ТРОЯНський вірус у МВС, або Чому справа Шеремета нагадує справу Гонгадзе», – у публікації під таким заголовком газета «Україна молода» пише, що вбивства двох журналістів відрізняє купа нюансів, але є в них і спільні риси – причетність МВС.

Із приходом останнього місяця літа в Україні набудуть чинності кілька важливих законів, ухвалених раніше. Так, знизяться акцизи на старі іномарки, політичні партії отримають фінансування з бюджету, а пересічні українці – нові платіжки за житлово-комунальні послуги. Докладніше про зміни розповідає газета «Сегодня» в статті «Дорога вода і дешеві авто».

За півроку кількість вакансій в Україні зросла більш як на третину, інформує«Газета по-українськи». Експерти видання переконують, що масові скорочення позаду. Ринок праці почав зростати. Найбільше вакансій у Києві, Харкові, Дніпрі, Одесі та Львові.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

A350FD67-50E5-4F78-952D-F226B13F5C18_w987_r1_s

джерело http://www.radiosvoboda.org/

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...