facebook

Вже з 1 січня: На українців чекають нові соціальні виплати

Уже в наступному році в Україні з’являться нові соціальні виплати. Про це поінформувала прес-служба Міністерства соціальної політики.

 

 

Як повідомили в профільному міністерстві, вже з 1 січня 2019 року допомогу від держави отримуватимуть батьки дітей, що мають проблеми в розвитку або важкі захворювання.

В першу чергу, держава буде допомагати тим батькам, чиї діти страждають від важких перинатальних уражень нервової системи і вроджених вад розвитку.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Крім цього, соціальна допомога надається батькам, діти яких мають рідкісні орфанні захворювання, онкологічні, дитячий церебральний параліч, важкі психічні розлади, інсулінозалежну форму діабету I типу, гострі або хронічні захворювання нирок IV ступеня.

У Мінсоцполітики зазначили, що державна допомога також буде виплачуватися на дітей, які потребують трансплантації органів через отримані травми. Відзначимо, що розмір соціальної допомоги на 1 січня складе 1497 грн, на 1 липня 2019 року – 1564 гривень, на 1 грудня – 1638 гривень.

Відзначимо, що у Міністерстві соціальної політики України повідомили, що починаючи у 2019 році розпочнеться процес «осучаснення» пенсій. Цей процес передбачає здійснення індексації (збільшення) пенсійних виплат, залежно від розміру інфляції та росту середньої зарплати.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...