facebook

Бельгійські вчені робитимуть пиво з людської сечі

 

Незвичний напій продаватимуть на музичних фестивалях.

385329064

Дослідники з Гентського університету в Бельгії винайшли пристрій для розділення сечі на воду й мінеральні речовини за допомогою сонячної енергії. Учені планують використовувати одержану з сечі воду для приготування пива на музичних фестивалях, повідомляє Lenta.ru із посиланням на сайт університету Гента.

До речі, такий метод відділення води вони вже застосували на музичному фестивалі в Генті. За 10 днів науковцям вдалося отримати тисячу літрів води.

Для відділення води із сечі, рідину спочатку заливають в бак і нагрівають за допомогою бойлера на сонячній батареї. Воду, що випарувалася з сечі, пропускають крізь мембрану й відфільтровують з неї азот і фосфор. Останні можна використовувати як добрива в сільському господарстві. Одержана вода придатна до пиття, тому науковці планують ще й сконструювати відповідні автомати для торгових центрів, стадіонів та аеропортів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За словами вчених, сонячна енергія дозволить забезпечити водою людей в посушливих регіонах, якщо при цьому використовувати туалети й зарядні станції.  Як повідомлялося раніше, американські науковці довели, що нестача води може призвести до ожиріння, яке в свою чергу — до діабету. Натомість в Індії чоловік, щоб вилікуватися від “цукрової хвороби”, п’є сечу цнотливої корови. Дізнавайтеся головні новини першими — підписуй

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...