facebook

Ілон Маск піде з Tesla: що треба знати

Ілон Маск залишить посаду голови ради директорів компанії Tesla. Причиною цього став гучний твіт про те, що він хоче зробити Tesla приватною компанією і готовий викупити її акції.

У матеріалі Новое Время сказано, що згідно із заявою SEC, Маск має піти зі своєї посади протягом 45 днів після публікації документа. І він не має права знову висуватися на неї протягом найближчих трьох років.

Також компанія оштрафувала Tesla і Маска на $40 млн. Половину заплатить компанія, а половину — особисто Маск.
У мережі вже почали міркувати, що ж це означає для Маска і Tesla? Шанувальники впевнені, що наслідки будуть символічними. Сума штрафів незначна. Той факт, що він піде з посади голови ради директорів, теж, на їхню думку, не особливо важливий.

До того ж Маск залишається виконавчим директором компанії. А чутки про те, що він знижуватиме свою зайнятість у Tesla, і так давно ходили. Маск не може розриватися між двома компаніями, а SpaceX вимагає все більше уваги.

Чимало експертів зазначають, що Маск загрався і все частіше відривається від реальності. Достатньо згадати його невдалий жарт на адресу британського дайвера під час рятувальної операції у Таїланді. Йшлося про дітей, замкнених у печері, Маск запропонував уряду Таїланду свою допомогу, але його фантастичний підводний човен виявився незатребуваним.

Спочатку SEC вимагала, щоб Маск взагалі пзалишив Tesla, а також щоб йому було заборонено займати керівні посади в публічних компаніях. Але в підсумку він пішов на угоду, щоб урятувати своє майбутнє у Tesla і SpaceX.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...