facebook

Визначено професії, що несуть найвищий ризик розлучень

Виявляється, сфера зайнятості має тісний взаємозв’язок зі статистикою розлучень. Тож аби зберегти відносини, варто переходити на фріланс.

Про це заявили соціологи зі Швеції, пише 24 канал з посиланням на Science. Такі висновки вони зробили на основі даних з Данії, де молодим матерям вдається швидко повернутися до кар’єри.

Також вони отримали статистику про місце роботи подружжя та шлюби, укладені у період з 1981-го по 2002 рік. Близько 100 тисяч пар, включених до вибірки, розпалися.

З’ясувалось, що люди розлучалися частіше, якщо у роботі багато спілкувалися з протилежною статтю. Чоловіки, які працювали переважно у жіночому колективі, розлучалися на 15% частіше за чоловіків, які працювали з іншими чоловіками. У випадку жінок ймовірність розлучення при роботі в чоловічому колективі підвищувалася на 10%.

Високоосвічені чоловіки розлучалися вдвічі частіше за однолітків з більш низьким рівнем освіти. Зокрема, рідше розлучаються фермери і бібліотекарі, а серед жінок – зайняті в сільському господарстві, фармацевти та гірничій промисловості. Та найчастіше розлучалися ті, у кого було багато молодих колег протилежної статі, наприклад, працівники готелів і ресторанів.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...