facebook

На Волині засудили чиновницю-мільйонерку: жінку затримали в Аргентині

У Волинській області судили колишню начальницю відділу Волинської регіональної філії ДП “Центр державного земельного кадастру”, яка звинувачувалася в розтраті і заволодінні коштами держпідприємства в особливо великих розмірах, а також службовій підробці.

 

 

“Дев’ять членів організованої злочинної групи – керівник і працівники регіональної філії ДП” Центр ДЗК “протягом 2011- 2013 років скоїли розтрату коштів підприємства на суму майже 1 млн. 200 тис. гривень”, – повідомляють в прокуратурі.

Роль обвинуваченого полягала в тому, що вона підшукувала підставних осіб для фіктивного працевлаштування та укладення від їх імені фіктивних цивільно-правових угод, запевняла такі угоди підробленим підписом, і залучала до них акти прийому виконаних робіт та розрахунків. Безпосередньо її діями державі було завдано збитків на суму 263 тис. гривень.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

З квітня 2015 жінка перебувала в розшуку і в кінці грудня 2017 вона була затримана в Аргентині. Незважаючи на відсутність договірних відносин між Україною та Аргентинською Республікою в сфері екстрадиції, аргентинські компетентні органи прийняли рішення про її видачу за запитом української сторони на основі доброї волі і взаємності, що стало безпрецедентним випадком в сфері міжнародного співробітництва.

З огляду на те, що обвинувачена відшкодувала всі завдані збитки, суд визнав її винною в скоєні злочини і призначив покарання у вигляді штрафу в сумі 425 тис. гривень, з позбавленням права обіймати певні посади.

Штраф жінка вже оплатила. Кримінальне провадження по іншим членам організованої злочинної групи знаходяться на розгляді в суді.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...