facebook

Порошенко пообіцяв не мати бізнесу в Росії

Президент України Петро Порошенко заявив, що в Росії вже немає його бізнесу і більше не буде.

Відповідні слова президента прозвучали в Харкові на відкритті Х міжнародного економічного форуму, передає “Інтерфакс-Україна”.

“У мене був бізнес в Росії до війни. Але війна все змінила. І тепер я хочу, щоб всі почули: у Порошенка бізнесу в Росії немає і бути не може: ні аграрного, ні патокового, ні жодного іншого”, – наголосив Порошенко.

Водночас президент звинувачує своїх політичних опонентів в Україні в нечесній поведінці.

“І хочу наголосити: я не виправдовуюся, а навпаки – я безпосередньо звинувачую своїх політичних опонентів в Україні. Звинувачую їх у відвертій брехні, в чорному піарі, підіграванні російській пропаганді…, в жадібному бажанні за будь-яку ціну прийти в українську владу”, – сказав він.

Порошенко розповів, що коли прийшов до влади, передав свою частку в найбільшому активі, корпорації “Рошен”, в довірчу власність всесвітньо відомої компанії “Ротшильд”. Також президент нагадав, що після анексії Криму Росія конфіскувала у нього Севастопольський морський завод.

“Де-факто його у мене немає. Але окупантам дарувати його ніхто не збирається. І я кожен раз маніфестую про це, вносячи його в електронну декларацію”, – зазначив Порошенко.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Порошенко також розповів про ситуацію, яка виникла з Липецькою кондитерською фабрикою.

“За наказом Путіна як актив вона (Липецька кондитерська фабрика) з перших днів агресії була заарештована. Для чого? Щоб її не можна було ні продати, ні передати. Це технологія. Він навмисне блокував її продаж, щоб дати українській опозиції підстави звинувачувати мене в наявності Липецької фабрики. Опозиція все зрозуміла, але пас від Кремля прийняла”, – заявив президент.

За словами Порошенка, саме через це менеджмент “Рошен” прийняв “соломонове рішення”: закрив це підприємство.

“І хто бажає, може поїхати до Липецька і перевірити: замки на воротах, звільнені тисячі люде і зупинка виробництва, яка, до речі, коштує 700 млн доларів”, – наголосив Порошенко.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...