facebook

Уряд Італії вирішив зробити більш жорсткими імміграційні правила

У парламенту Італії є 60 днів на те, щоб проголосувати за ініціативу уряду і зробити її законом.

 

 

Італійський прем’єр привітав дане рішення. Рада міністрів Італії сьогодні одноголосно схвалила декрет «про безпеку та міграцію», що отримав в країні назву «Декрет Сальвіні».

Ініціатор законопроекту, віце-прем’єр і міністр внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні у своєму “Твіттері” привітав прийняття декрету. «Я щасливий. Це крок до більш безпечної Італії. Від слів до справи!» – написав Сальвіні, відомий своєю заявою, що в Італії немає місця «більше для жодного мігранта». За його словами, ініціатива полегшить боротьбу з мафією і контрабандою людей.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Прем’єр-міністр Італії Джузеппе Конте заявив, що новий декрет робить італійське законодавство ефективнішим і не обмежує права людини. «Ми переглядаємо законодавство, щоб зробити його більш ефективним, при цьому повністю дотримуючись прав людини та міжнародні угоди», – передала його слова Al Jazeera.

Декрет полегшує Італії висилати мігрантів і встановлює шість критеріїв для осіб, які шукають «гуманітарного захисту» в Італії – статусу, який поступається міжнародному статусу біженця. В отриманні статусу біженця може бути відмовлено особам, визнаним соціально небезпечними, а також особам які вчинили правопорушення під час розгляду їхньої заявки.

У парламенту Італії є 60 днів на те, щоб проголосувати за ініціативу уряду і зробити її законом. За даними спостерігачів, з початку цього року на судах контрабандистів в Італію прибуло приблизно 90 тис. біженців з Африки. Італія була змушена закрити свої порти від мігрантских кораблів.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...