facebook

На Каннському фестивалі презентують фільм режисера зі Львова

Під час роботи Українського павільйону на кіноринку Каннського кінофестивалю презентують незавершений фільм львівського режисера Тараса Химича «Жива». Проект презентує кінофестиваль «Молодість». 

zuva

«Жива» –  історія карпатської дівчини, яка володіє надприродними здібностями. Вона опиняється у вирі війни, її надприродні сили змінювали долі людей. «Героїня, історія якої стала сюжетом стрічки – народжена у місті Надвірна. Її ім’я – Анна Попович, сьогодні їй 91 рік. Людина, із складною долею. Анна розповіла свою життєву історію 50-х років, яка і лягла в основу фільму «Жива». Від неї ми отримали дозвіл на екранізацію», – розповів Тарас Химич.

Фільм знімали у Горганах. За словами режисера, йому, як документалісту, було важливо, щоб події відбувалися саме там, де вони свого часу відбувались. Автором саундтреку є Олександр Положинський. Також у створенні саундтреку бере участь американка Брія Блессінг, яка зараз живе у Львові, – пише zaxid.net.

Український павільйон працюватиме на Каннському кіноринку з 11 по 20 травня.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Довідка.Тарас Химич – український відеомитець, режисер та кліпмейкер.

Народився у Львові в сім’ї лікарів. Завершив Львівську середню школу № 30. Змалечку брав уроки образотворчого мистецтва, навчався в художній школі.

З 1992 по 1995 рр. навчався у Львівській академії мистецтв, після – у Коледжі візуального мистецтва (College of Visual Arts) в Мінесоті (США), де здобув диплом бакалавра (bachelor of fine arts in Graphic design (motion graphics). Якийсь час (з 2000 по 2001) працював у США незалежним дизайнером для «Mark Norberg studio», «Phototech», «Home Birth Center». 2001 року повернувся до України, де розпочав роботу над створенням музичних кліпів та режисурою.

1997 року створив свій перший музичний кліп (відеоілюстрація пісні «Листя бульби» львівського гурту «Деінде»).

Серед найвідоміших робіт режисера у цій галузі належать такі відеокліпи, як: «Зламані крила» («Скрябін»), «Хулігани» та «Нашеліто» («Тартак»), «Та ти шо» і «Арешт» (ТНМК), «Не кажучи нікому» («Тартак» та А. Підлужний), «Кохання» («Гайдамаки») та інші.

2002 року з ініціативи Тараса Химича та за підтримці його друзів та колег було засновано студію «Invert pictures».

2005 року відбулась презентація дебютної документальної 45-хвилинної відеострічки «У рамках долі – Історія 1-ї української дивізії УНА 1943-1945», в якій ідеться про дивізію «Галичина». 2009 року на замовлення Львівської міської ради та Західно-Українського Центру історичних досліджень, розпочалась робота над створенням документального фільму про події 1939-1941 років в Галичині. Презентація фільму («Золотий вересень. Хроніка Галиччини 1939-1941») вперше відбулась наприкінці червня 2010 року.

Джерело – http://tvoemisto.tv/

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...