facebook

На Закарпатті 18 дітей з однієї школи захворіли на кір

У школі, де на кір захворіло 18 дітей, тимчасово призупинили навчальний процес, повідомила завідувач відділом епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних захворювань Закарпатського лабораторного центру МОЗ України Вікторія Тимчик.

 

 

Одна дитина госпіталізована в інфекційне відділення. У селі Горонда Мукачівського району Закарпатської області 18 дітей, які навчаються в одній школі, захворіли на кір. Про це 20 вересня “Радіо Свобода” повідомила завідуюча відділом епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних захворювань Закарпатського лабораторного центру МОЗ України Вікторія Тимчик. “17 дітей (від 3-го до 11-го класів) мають легку форму перебігу захворювання і перебувають на амбулаторному лікуванні, одна дитина госпіталізована в інфекційне відділення обласної дитячої лікарні в Мукачеві”, – сказала Тимчик.

Вона додала, що навчальний процес в школі тимчасово призупинено. Кір – гостре інфекційне вірусне захворювання, яке може привести до летального результату. Основні симптоми хвороби: висока температура, запалення слизових оболонок порожнини рота і верхніх дихальних шляхів, кон’юнктивіт, плямисто-папульозний висип шкіри і загальна інтоксикація.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Morbillivirus – вірус кору – надзвичайно заразний, він швидко передається повітряно-крапельним шляхом. Цей вірус може жити в повітрі і на поверхнях до двох годин після того, як хвора людина залишив приміщення. Дев’ять з 10 неімунізованих людей, що контактують з хворим, заражаються. Єдиним способом профілактики кору є вакцинація. 29 серпня в Міністерстві охорони здоров’я повідомили, що з початку 2018 року в Україні на кір перехворіли 29 953 особи – 12 245 дорослих та 17 708 дітей.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...