facebook

Справа Зайцевої: сина зниклої лікарки-нарколога судять за махінації з довідками

Син Олени Федірко, яка оглядала учасницю кривавої ДТП у центрі Харкова Олену Зайцеву, підозрюється у зловживанні впливом. Про це йдеться в ухвалі Київського райсуду Харкова.

Згідно з документом, у провадженні Київського відділу поліції кримінальна справа перебуває від 16 листопада 2016 року. Досудовим розслідуванням встановлено, що ввечері 13 листопада 2016 року водій на підставі направлення від старшого слідчого прибув до кабінету цілодобової експертизи алкогольного та наркотичного сп’яніння Обласного наркологічного диспансеру. Там його оглянули та відібрали аналіз сечі для подальшого дослідження на наявність у чоловіка алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння.

15 листопада обвинувачений Дмитро Федірко, “маючи можливість впливу на лікаря-нарколога Олену Федірко, оскільки вона є його матір’ю”, повідомив чоловікові, що експертиза довела наявність в його організмі каннабісу. Запропонував “вирішити цю проблему” за $200 або 5,5 тис. грн.

Того ж дня зловмисник отримав 1 тис. грн. Другу частину коштів у сумі 2,7 тис грн він отримав 16 листопада на картку. 25 листопада лікар-нарколог видала водієві довідку, у якій вже не вказувалась наявність наркотиків. У цей же день, під час отримання чергової частини хабара, правоохоронці затримали сина нарколога.

В ухвалі сказано, що під час обшуку у кабінеті вилучили направлення на експертизу, написані Федірко.

Наступне засідання у справі призначене на 14:00 16 жовтня.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...