facebook

Хто найбільше піддається впливу суїцидальних розваг

Нова небезпечна інтерактивна гра “Момо” почала набувати популярності серед дітей. Суть полягає у залякуванні. Спочатку в контактах з’являється новий користувач – анонімний куратор, підписаний як “Mомо”. Він надсилає підліткам страшні картинки, фотографії із зображенням сцен насильства, а потім пропонує виконувати різні накази. Якщо ж людина відмовляється це робити, їй починають погрожувати.

Найбільше під вплив суїцидальних ігор потрапляють діти, які не мають контакту з батьками та страждають від булінгу в школі. Про це кореспондентові Gazeta.ua розповіла 34-річна Наталія Гончарук, керівник відділу ювенальної превенції поліції Житомирщини.

Що робити, аби діти не потрапили під вплив?

– Силою забирати чи блокувати телефон – проблеми не вирішить. Потрібно якомога більше проводити часу із дитиною, цікавитися проблемами, чим живе дитина. Усі проблеми огворювати. Дитина має знати – щоб не сталося, вона завжди може поділитися і рідними, щоб спільно вирішити проблему.

Що робити, коли вже дитина є учасником гри, отримала приміром картинку Момо?

– Ні в якому разі не можна видаляти повідомлення, контакти і знищувати сім-картку. Із телефоном потрібно звернутися у поліцію. Відділ кіберполіції зможе відстежити, звідки було надіслане повідомлення та вирахувати адміністратора гри.

Чи варто звернутися до психолога?

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

– Дивлячись, на якій стадії гри була дитина. Якщо батьки самі не справляються – тоді так, допомога спеціаліста потрібна.

Чи може гра затягнути дорослого?

– Всі подібні ігри розраховані на слабку психіку замкнутої дитини. Але і дорослі мають проблеми й впадають у депресії, тому так.

Які профілактичні заходи проводяться з боку поліції?

– Це бесіди, тренінги, інтерактивні ігри. Працюємо з дитиною, сім’єю, класом, педагогічним колективом. Робимо все, аби у разі небезпеки знали, як діяти і куди звертатися.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...