facebook

Результати ЗНО можна купити: сотні абітурієнтів “вкрали” бюджетні місця

Групу посадовців викрили в незаконному завищенні результатів ЗНО за гроші.

 

 

Поліцейські виявили більше 800 фактів незаконного завищення балів зовнішнього незалежного оцінювання посадовцями Українського центру оцінювання якості освіти. За такі дії посадовці УЦОЯО отримували грошову винагороду. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

Правоохоронці з’ясували, що до складу злочинної групи входили керівник Центру оцінювання якості освіти, 2 його заступники та ще 2 посадовців установи.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Поліцейські з’ясували, що підозрювані мали право доступу до інформації центру про результати зовнішнього незалежного оцінювання. Завдяки цьому протягом 2008-2013 років вони завищували результати оцінювання за грошове винагородження. Така фальсифікація результатів ЗНО дала змогу певним особам вступити до вишів та навчатись в них саме за рахунок держави”, – мовиться у повідомленні поліції.

Учасникам угрупування інкримінують зловживання владою або службовим становищем; несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), а також створення злочинної організації.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...