facebook

До України приїде мільйон мігрантів з Азії

У майбутньому з країни поїдуть 3 млн людей. Тих, хто не повернеться, компенсують робітники з Азії.

Про це Gazeta.ua розказав колишній народний депутат Тарас Чорновіл.

“У майбутньому можемо мати до 3 мільйонів українських мігрантів. За нормального розвитку частина повернеться. Мільйон – буде дефіцитом.

Люди рухаються у західному векторі, їх місце займають ті, хто східніше. В Україні немає системи адаптації трудових мігрантів. Але держава буде змушена прийняти до мільйона людей зі Сходу — Південна і Південно-східна Азія. Наше завдання прийняти їх як держава, а не дати злочинним група привозити нелегальних мігрантів. У Харкові є в’єтнамське гетто — осередок реального бандитизму і небезпека для України. Маємо визнати проблему. Дати офіційне працевлаштування, соціальний захист. Тоді ставитимемо до них вимоги.

Громадяни РФ везуть із собою “русский мир” і політику Путіна. Це ідеологічна загроза”.

Потрібно поставити хрест на тих, хто поїхав в Росію, вважає експерт.

” У 2014-му, коли проходила мобілізація, велика кількість поїхали в РФ і не повертаються. Ті, хто цінують Україну, працевлаштовуються у нас чи в Польщі. Ті, хто поїхали в Росію, не асоціюють себе із нашою країною — мають подвійне громадянство, родини, вважають Росію батьківщиною. Такі тенденції є всюди в Україні, навіть на Заході. Досі можуть розповідати про дружні народи та співпрацю. Більшість з них не повернуться”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Українці їдуть у країни ЄС через високі зарплати і соціальні гарантії.

“На Заході умови життя кращі. Люди туди тягнуться. Очікувати, що у нас стане краще і заробітчани вертатимуться, не варто. Їх тримає можливість отримати пенсії ЄС. Приїдуть наза, тільки після гарантії, що тримають її.

Українці добре працюють у медичній галузі, будівництві. Це також інженери, вищі технічні спеціальності, IT. Але вони повернуться тільки, щоб відкрити в Україні свій бізнес. У Західній Польщі українка, яка добре вивчила мову, була доброю вчителькою, викладає польським дітям польську мову. Один з найгірших сценаріїв — якщо виберемо популістів, почнеться розрив з міжнародними організаціями, дефолт і падіння. Можемо увійти у стадію незворотності”.

За 7 місяців 2018-го заробітчани переказали до України $6,3 млрд. До кінця року очікують від трудових мігрантів більше $11 млрд. За обсягом надходжень від трудових мігрантів до України лідирує Польща. 2017-го надійшло $3,12 млрд. За перших 3 місяці 2018-го – $865 млн. Із Росії на батьківщину минулого року заробітчани переказали $1,36 млрд.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...