facebook

Відомий ресторатор заявив про «рейдерство» екс-податківця часів Януковича

Відомий ресторатор заявив про «рейдерство» екс-податківця часів Януковича

Колишній глава податкової міліції часів Віктора Януковича Андрій Головач незаконно переписав частину бізнесу відомого київського ресторатора Олега Шейнкера на свого сина. Крім того, він шахрайським шляхом намагається змусити підприємця повернути неіснуючі борги.

Про це сам Шейнкер розповів в інтерв’ю «Апострофу». Інформують «Українські новини».

За його словами, з Головачем вони познайомилися в 2013 році на весіллі у сина генерала, коли сам Головач займав пост керівника податкової міліції України. «Розмова була такою: «хотілося б працевлаштувати сина, я б придбав для нього ресторанний бізнес». Я був не проти реалізувати бізнес-проект, придумав концепт зі створення ресторану Vodka Grill», – зазначив Шейнкер. Інвестиції Головача становили $550 тис.

За словами Шейнкера, через якийсь час Головач вирішив викинути його з бізнесу зовсім. Мені перестали давати звіти про роботу ресторанів. Природно, перестали перераховувати дивіденди. Фактично мене позбавляли єдиного на той момент джерела доходів», – розповів підприємець.

«Випадково мені стало відомо, що вони зареєстрували нову фірму «Євро Гриль ЛТД» (вже без мене) і перевели весь бізнес на неї. Вони прийшли до власника приміщення з вимогою переукласти договір суборенди з новою компанією, де Олександр Головач присвоїв собі мої відсотки», – додав він.

За словами Шейнкера, він був готовий відмовитися від частки в Vodka Grill і Tiesto Grill, але у Головача з’явилися інші претензії.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«Головач попросив допомогти з торгово-розважальним комплексом «Арена-Ентертейнмент» на 5 тис. кв. м, який йому належить. Керував компанією його син Олександр…. Після «управління» Головача-молодшого компанія пішла в мінус на 750 тис. доларів…. Не дивлячись на це, Головач-старший чомусь вважав, що я особисто маю компенсувати 250 тис. доларів, тобто 1/3 «збитків», – розповів Шейнкер.

Головач «додав» і інші претензії. «На круг» виходило так, що я повинен був продати будинок, машину, все майно і ще залишився б винним Головачу близько 500 тис. доларів», – підсумував ресторатор.

«Ці претензії висуваються мені особисто при зустрічі, разом з погрозами життю моєму і моїх близьких. Насправді ж я ресторатор, я створюю, а не віджимаю. Від початку цього року ми вже відкрили два нових заклади – Benjamin Sheinker (Benjamin’s) на Лесі Українки і Sorbonne на НСК «Олімпійський», – сказав підприємець.

За його словами, в лютому 2018 року він написав заяву про злочин в СБУ, давав показання, проводилися обшуки і в Vodka Grill, і в Tiesto Grill.

«Зараз статус такий, що у мене є документи, в яких я є законним власником цих двох ресторанів, а також документи, за якими моя частка була незаконно виключена. Є заява в правоохоронні органи, вони мають дати об’єктивну оцінку ситуації, що склалася», – вважає Шейнкер.

Нагадаємо, Головач був главою податкової міліції за Віктора Януковича. У 2016 році Головна військова прокуратура затримала його за підозрою в участі у злочинній групі екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка, яка відмивала держкошти, отримані незаконним шляхом. Було заарештовано майно Головача на 480 млн грн, через рахунки його сім’ї за три роки пройшло 1,6 млрд. грн. Взимку 2017 роки пішов на угоду зі слідством і вийшов, компенсувавши в бюджет 130 млн грн.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...