facebook

Учасники хресної ходи УПЦ МП зібралися на молебень на Володимирській гірці

Учасники хресної ходи зібралися на Володимирській гірці для проведення молебню. Поліція заявляє про відсутність значних правопорушень.

0,,19429632_303,00

Учасники хресної ходи УПЦ МП на Європейській площі

У Києві на Володимирській гірці у середу, 27 липня, зібралися тисячі людей для проведення молебню. За оцінками поліції, станом на 11 годину 30 хвилин за київським часом на Володимирській гірці перебували 4,5 тисячі людей.

“Наразі на молебень на Володимирській гірці зібралося близько 4,5 тисячі вірян. За попередньою інформацією, літургія розпочнеться о 13:00, після чого парафіяни вирушать до Києво-Печерської лаври”, – йдеться в повідомленні відділу комунікації поліції Києва, яке цитує інформагенція “Інтерфакс-Україна”.

За оцінками кореспондента агентства “Українські новини”, на час початку молебню на Володимирській гірці перебували до 10 тисяч людей.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Поліція вдалася до посилених заходів безпеки

За словами очільника Нацполіції Києва Андрія Крищенка, правоохоронці не зафіксували жодних грубих порушень громадського порядку. Так само не надходили повідомлення про виявлення вибухонебезпечних та інших підозрілих предметів. Усього в центрі міста для охорони правопорядку задіяли близько п’яти тисяч правоохоронців.

Молебень є частиною хресної ходи, організованої Українською православною церквою Московського патріархату (УПЦ МП). Раніше голова Нацполіції Хатія Деканоідзе говорила про близько 8,7 тисяч учасників хресної ходи, які прибули до Києва. Також очікувалося, що до них на час проведення молебню приєднаються і кияни.

Оскільки поліція заблокувала ходу вулицями Києва, до Європейської площі віряни прибували переважно автобусами. Прохід на Володимирську гірку здійснювався через рамки металошукачів. З Європейської площі до Києво-Печерської лаври віряни так само добиратимуться під наглядом поліції.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...