facebook

У Львові студента вигнали з гуртожитку через сюжет на ТБ

У Львові студента-першокурсника виселили з гуртожитку після того, як він розповів журналістам про жахливі умови проживання.

 

 

Батьки Михайла Хвень вже заплатили за місце в гуртожитку Львівського коледжу будівництва, архітектури та дизайну і навіть перевезли речі в кімнату, сказано в сюжеті програми “Очі”.

Оцінивши жахливий стан житлових приміщень – цвіль на стелі, обдертий лінолеум, в рукомийнику відсутній кран, – вирішили написати заяву з проханням поліпшити умови проживання, але прийняти його у них відмовилися. Після цього Хвень звернулися до журналістів і на телебаченні вийшов сюжет про ситуацію в коледжі.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

На наступний день адміністрація гуртожитку повідомила студенту, що йому ніде буде жити – в гуртожиток його не заселилися. При цьому Хвень навіть не дозволили забрати речі.

Батько першокурсника розповів, що в телефонній розмові комендант порадив родині піти до директора і вибачитися. Вибачення він повинен був принести за скаргу на стан гуртожитку.

“Іди там до нього ще раз. Вибачся. Скажи, що я ідіот. Бляха”, – сказав комендант.

Але чоловік вирішив не здаватися і знову звернувся до журналістів. Однак в гуртожитку особи, що представилися його співробітниками, заважали роботі знімальної групи. Довелося навіть викликати поліцію. При цьому комендант гуртожитку всіляко намагався приховати жахливі умови проживання студентів.

Одна зі студенток розповіла, що, ще навчаючись на першому курсі, вона зробила косметичний ремонт у своїй кімнаті за власні кошти. Комендант виселив її звідти і заселив першокурсників. Він сказав, що домогтися зворотного поселення їй не вдасться, і що їй “не допоможуть ні батьки, ні сльози”.

У той же час журналістам не вдалося домогтися відповіді ні від департаменту освіти і науки Львівської ОДА, ні від керівництва коледжу. В Облдержадміністрації їм порадили звернутися до директора навчального закладу, якого журналістам так і не вдалося застати на робочому місці, ні зв’язатися з ним по телефону.

Або мовчиш і живеш, або говориш і тебе виселяють. Такими неписаними правилами користуються у Львівському коледжі будівництва, архітектури та дизайну. Тиждень тому ми показували вам сюжет про готовність одного з гуртожитків цього закладу освіти до нового навчального року. На стелі – пліснява, лінолеум на підлозі обідраний, а в рукомийнику відсутній кран. Про такі жахливі умови, в яких повинен жити першокурсник Михайло Хвень, нам розповіли його батьки. І вже наступного дня після знімань, коли родичі повернулися до рідного Луцька, студенту повідомили – йому жити ніде. До гуртожитку його не поселять. Хоча за проживання батьки вже заплатили і всі речі хлопця перевезли у студмістечко. Про переслідування за свободу слова – далі.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...