facebook

Люди мітингують: Вінниччина обурена діями підприємства«ТАК-АГРО»

Припиніть знищувати село. Саме з такими гаслами вийшли на мітинг мешканці Борщагівки, що на Вінниччині. Зруйновані дороги, занедбана ферма, забруднена річка та понівечене історичне єврейське кладовище – у всіх цих бідах звинувачують сільського голову Володимира Горковенка, який, за їх словами, співпрацює з підприємством «ТАК-АГРО» і прикриває, на думку селян, їхню подекуди неправомірну діяльність.

 

 

 

«ТОВ «ТАК-АГРО» їздить постійно вантажівками, ніяких обмежень для них немає. А у нас мости, дороги, які ніхто не ремонтує. Скоро доступу до села взагалі не буде. Горковенко за своїм адмінбудинком видобуває незаконно воду, яку з промисловою ціллю надає ТАК-АГРО», – розказує місцева мешканка Тетяна Лубчук.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Втім, не лише руйнацією доріг, розказують селяни, грішить адміністрація підприємства. Передусім людей бентежить доля їхніх земельних паїв, які вони передали в оренду ТОВ «ТАК-АГРО».

«Всім жителям села давали підписувати чисті листочки, а потім під ті чисті листочки були підроблені договори», – розказує місцевий мешканець Микола Зубко. «В людей це викликає невдоволення: люди сподівалися на 5-7 років, а по факту угоди укладено на 15 років», – додає він.

Активісти з розпачем зізнаються, що тепер не можуть повернути землю, бо терміни оренди виявилися довшими. Через те, що мали необережність підписати чисті бланки, тепер бідкаються. Із запитаннями та претензіями звертаються до сільського голови. Але той запевняє, що жодного стосунку до підприємства «ТАК-АГРО» не має.

«Я ніякого відношення до підприємства і тих, хто там господарює не маю. Коли вони сюди прийшли, то люди їм самі здали паї в оренду. А землі – це державна власність, тому і розпоряджається нею державна адміністрація», – прокоментував Володимир Горковенко. Не змогли почути відповідей на болючі запитання і від керуючого ТОВ «ТАК-АГРО» Олександра Фартушного. Той не зміг приїхати, бо мав, як пояснив по телефону, невідкладні справи.

Тож, зрозумівши, що відповідей не буде, селяни розійшлися. А збори виявилися безрезультатними.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...