facebook

Полтавщина у вогні, вигоріло сотні гектарів землі

Минулої доби рятувальники 26 разів виїжджали ліквідувати пожежі на відкритих територіях. 7 вересня в другій половині дня сталася масштабна пожежа на відкритій території у місті Горішні Плавні поблизу села Дмитрівка. Вигоріло 48 гектарів землі!

 

 

Повідомлення про цю надзвичайну подію рятувальники отримали о 15.20, а локалізувати вогонь вдалося тільки о 20.00. Повністю загасили пожежу лише сьогодні вранці о 08.00.

До гасіння залучалися 50 бійців особового складу ДСНС та 12 одиниць техніки. Окрім цього, у ліквідації пожежі брали участь 14 працівників і техніка ПрАТ «Полтавський ГЗК». Збитки та причину пожежі наразі встановлюють.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Світлину пожежі у Горішніх Плавніх поблизу села Дмитрівка розмістили у соцмережі.

У головному управлінні ДСНС Полтавщини інформують, що за останню добу в області виникла 41 пожежа. Більшість з них – на відкритих територіях.

7 вересня рятувальники 26 разів виїжджали гасити загорання сухої рослинності на відкритих територіях. Йдеться про Полтаву, Горішні Плавні, Карлівку, Глобине, Мирогород, Козельщину, Котельву, Шишаки, а також про Полтавський, Кременчуцький, Кобеляцький, Решетилівський, Пирятинський, Глобинський, Гадяцький, Чутівський та Оржицький райони. Внаслідок пожеж вогнем знищено понад 90 гектарів сміття та сухої рослинності.

ГУ ДСНС України у Полтавській області ГУ ДСНС України у Полтавській області ГУ ДСНС України у Полтавській області ГУ ДСНС України у Полтавській області ГУ ДСНС України у Полтавській області

Рятувальники вкотре звертаються до всіх мешканців Полтавської області з проханням за сухої спекотної погоди бути надзвичайно обережними з вогнем, бо найменша іскра може спричинити велику біду.

«Розкладати багаття у лісових масивах, у лісосмугах категорично забороняється, як і спалювати сміття – навіть на відкритих територіях, особливо у вітряну погоду, адже горіння може стати неконтрольованим. В разі виникнення пожежі чи іншої надзвичайної ситуації негайно викликайте Службу порятунку за номером 101», — йдеться у повідомленні головного управління ДСНС України у Полтавській області.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...