facebook

Притча для тих, у кого є вороги і заздрісники: як вони можуть принести користь

Вороги і заздрісники – не така вже й рідкість в житті, особливо якщо ви досягли якихось успіхів. Колеги на роботі, родичі і навіть друзі можуть перейти на бік заздрості, ненависті, всіляко бажаючи (хай і несвідомо), щоб у вас нічого не вийшло. Вибачте їх. Не опускайтеся до рівня чвар і помсти, інакше станете таким же. Тим більше ворог, роблячи гидоти іншому, в першу чергу риє яму собі.

 

 

 

Прочитайте цю мудру притчу:

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Притча про ворогів

В одній державі настільки вірили в пpoвидіння, що у них був такий звичай: кожному засудженому до смepті перед стратою пропонувалося тягнути жереб долі. У мішечку були всього 2 листочка – «Життя» і «Смepть». Якщо заcyджений витягав перший листок, його милували. Якщо другий – вирок тут же приводили у виконання.

Таким чином, у кожного засудженого була надія до самого останнього моменту, а у суддів був додатковий голос «згори» за або проти прийнятого ними рішення.

Так уже сталося, що одна людина відкриа свою справу, вонa сталa потроху процвітати, а разом з успішністю, як це часто буває, з’явилися недоброзичливці. Вони спочатку наклепом домоглися арешту чоловіка, а потім і підписання йому смepтельного вироку.

Знаючи про те, що у заcyдженого завжди є шанс на порятунок, вони обманом викрали з мішечка листочок з написом «Життя» і додали другий листочок з написом «Смepть». Таким чином вороги не залишили людині жодного шансу врятуватися – який листочок він би не витягнув, його чекав смepтельний вирок.

Але у людини були і друзі. Вони дізналися про підступи ворогів, проникли до засудженого до в’язниці і розповіли, що в мішечку на нього чекають два «смepтельних» листочка. Друзі радили розповісти про це суддям і настояти на перевірці мішечка з жеребом.

Але, як не дивно, засуджений зрадів цій звістці, попросив нікому про це не розповідати і повідомив, що це врятує його. Друзі вже вирішили, що у нього перед смepтю затьмарився розум, але він умовив їх зберігати мовчання.

На наступний ранок чоловік витягнув жереб долі і відпустили на свободу.

І друзі, і вороги, знаючи про два смepтельні вироки в мішечку, дивувалися: як він зміг вийти з такого, здавалося б, безвихідного становища?

А людина вчинила так: витягнувши листочок з мішечка, він, не читаючи, тут же проковтнув його. У суддів не залишалося іншого вибору, окрім як подивитися, який листочок залишився в мішечку. А так як там була «Смepть», то було офіційно встановлено, що чоловік витягнув «Життя».

Таким чином вороги, готуючи людині вірну загuбель, мимоволі привели його до спасіння.

Не забувайте: вороги від поганого життя не з’являються. Якщо вони у вас є – значить, ви гідні того, щоб вам заздрити. А у будь-якої талановитої людини недоброзичливці будуть завжди – тільки в силу того, що не всі таланти дісталися їм.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...