facebook

Гриневич засмутила вчителів заявою про зарплати

У 2019 році влада обіцяє підвищити зарплату педагогам, що неможливо, заявила міністр науки і освіти Лілія Гриневич, повідомляє Радіо Свобода.

«Я навіть не анонсують і не обіцяю підвищення зарплати в наступному році для окремих категорій науково-педагогічних або педагогічних працівників. Наступний бюджетний рік для України буде складним, на цей період припадуть пікові виплати в рамках міжнародних зобов’язань. Зате буде те, що є завжди: це підвищення для бюджетників відповідно до зростання мінімальної зарплати», – сказала міністр.

За її словами, в Міністерстві знають про проблему зарплати і навантаження для вихователів дитячих садків. Цій категорії педагогів планується полегшити роботу. «У них дуже великий робочий день, і вони не можуть, як у школі, брати півтори ставки навантаження. Зараз ми думаємо, як мотивувати дошкільнят за інтенсивність праці… Ми готуємо зміни до закону про дошкільну освіту», – додала Гриневич.

Нагадаємо, що раніше прем’єр-міністр Володимир Гройсман говорив про те, що до кінця 2018 року зарплата вчителів в Україні сягатиме 6500-8500 гривень, а Гриневич говорила, що в наступному році вчителів чекає підвищення зарплати на 25%.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...