facebook

У Миколаєві судитимуть підлітків, які втопили представника ЛГБТ за вказівкою “зека”

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох осіб – трьох підлітків та засудженого, який змусив неповнолітніх вбити 39-річного представника ЛГБТ-спільноти
Про це повідомляє прес-служба прокуратури Миколаївщини.

Підлітки 16-17 років приїхали до Миколаєва, ховаючись після вчинення злочину на Луганщині. Вони підтримували постійний зв’язок із в’язнем, засудженим до довічного позбавлення волі за скоєння низки вбивств та зґвалтувань. Юнаки періодично отримували від “куратора” різні завдання і черговим стало вбивство.

Спочатку хлопці зустрілися з потерпілим, один з них пішов до нього додому. В цей час інші непомітно пішли слідом і теж потрапили до квартири. Підлітки напали на чоловіка та зв’язали йому руки.

Після цього вони пограбували помешкання, а власника квартири відвели до ванної кімнати і втопили.

Дії засудженого кваліфіковано за ч.1 ст.304 (Втягнений неповнолітніх у злочинну діяльність), ч.4 ст.187 (розбій), ч.3 ст.28 (Вчинення злочину групою осіб), ч.2 ст.115 (Умисне вбивство) КК України, неповнолітніх — за ч.4 ст.187, ч.3 ст.28 – п.9 ч.2 ст.115 КК України.

За скоєння особливо тяжкого злочину, поєднаного з умисним позбавленням життя людини, передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...