facebook

У Косові будинки людей опинились над прірвою

У Прикарпатському місті Косів десятки осель будь-якої миті можуть з’їхати у гірську річку.

 

 

Ріка вже знесла кілька десятків метрів землі разом зі спорудами. Містяни щодня вимірюють тріщини в землі біля своїх осель, і з кожним разом вони стають все більше.

“За тиждень тріщина в землі збільшилась десь до двох метрів. Три місяці тому від моєї хати до берега було більше як пів сотні метрів, та в мить великий шмат землі разом із сараєм та колодязем буквально провалилися у прірву “, – розповідає жителька Косова Надія Тихонюк.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Перелякані родина Тихонюк переїхали жити зі своєї оселі до фургончика, оскільки будинок так само може з’їхати у гірську річку Рибниця, повідомляє “Галка” з посиланням на “Сьогодні”.

“Можуть піти до ріки десять хатів, ось як цей сарай пішов. А зробити з цим щось – ніхто не робить”, – додає Оксана Ткачук.

Міський голова Косова Юрій Плосконос зазначає, що для укріплення берегу потрібні мільйони гривень, та у гірських містах і селах таких коштів немає.

“Роботи по цьому об’єкту коштують, як річний бюджет міста Косова. Якщо ми укріпимо берег, то міську раду можна закривати, оскільки ми не зможемо більше нічого робити для міста”, – зазначає Плосконос.

Місцева влада звернулась до обласного департаменту екології, там їм пообіцяли знайти кошти та ці гроші можуть надійдут до бюджету лише восени.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...