facebook

Хресну ходу за мир організували політики – священик УПЦ-КП

Хресна хода за мир, яка проходить під патронатом Української православної церкви (Московського патріархату), організована політиками. Про це заявив в ефірі радіопроекту Радіо Свобода «Донбасс.Реалії» священик Української православної церкви – Київського патріархату отець Сергій (Дмитрієв), який раніше 19 років був в УПЦ (МП).

172ECBA6-4A96-442B-92AE-93E9264E540A_cx0_cy10_cw0_w987_r1_s_r1

За його словами, всі організаційні питання, в тому числі і проїзд учасників ходи, оплачуються громадськими організаціями та фондами.

Він зазначив, що власників цих фондів і організацій можна встановити, отже, можна дізнатися, хто організатор.

«Ми чітко бачимо, що ця хресна хода не організована самою церквою, а організована ззовні, двома депутатами від колишньої Партії регіонів», – сказав отець Сергій (Дмитрієв).

У свою чергу, спікер відділу зовнішніх церковних зв’язків Української православної церкви (Московського патріархату) Микола Данилевич заявив, що хресну ходу організували самі віряни: вони йдуть пішки, парафії їх годують і надають нічліг. Однак він зазначив, що, ймовірно, були люди, які допомагали парафіянам у дорозі.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«Це внутрішня справа церкви. Звичайно, напевно були якісь люди, які в чомусь десь допомагали. Але так щоб це були політики – це неправда», – сказав Микола Данилевич.

Хресна хода УПЦ (МП) почалася 3 липня зі Святогірської лаври, що на Донеччини, а 9 липня на заході країни з Почаївської лаври – обидва ці монастирі належать УПЦ (МП). 27 липня, напередодні святкування Дня Хрещення Русі-України, учасники обох колон мають намір зустрітися в Києві на Володимирській гірці і разом пройти до Києво-Печерської лаври, теж відданої в користування УПЦ (МП), де заплановане урочисте богослужіння.

Громадські активісти і ветерани бойових дій на Донбасі збирають підписи за заборону хресної ходи, бо переконані, що разом із вірянами прийдуть російські провокатори. Частина активістів заявила, що має намір не пустити учасників хресної ходи до Києва.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...